Tencent Games melancarkan tahap jenama baru tanpa had

Pada hari Selasa, Tencent Games mengumumkanPelancaran jenama pengedaran barunya, Level Infinite. Syarikat itu menyebut jenama baru sebagai “komitmen untuk memberikan permainan berkualiti tinggi kepada pengguna di seluruh dunia”.

Menurut Level Infinite, selain pemaju pihak ketiga, jenama itu juga akan mengeluarkan karya dari studio milik Tencent. Ibu pejabatnya akan ditempatkan di Amsterdam dan Singapura, dengan pekerja di seluruh dunia.

“Pelancaran Level Infinite mewakili tahap pengembangan seterusnya untuk Tencent Games sebagai penerbit global dan jenama yang dipercayai,” kata Ming Liu, naib presiden Tencent Games. “Kami berharap dapat membawa permainan berkualiti kepada pemain, tidak kira di mana mereka bermain atau bagaimana mereka bermain”.

Permainan pertama yang dikeluarkan oleh jenama itu termasuk “Sync: Alien Planet” dan “Don’t Hungry: Newhom,” yang dihasilkan oleh NexT Studios Tencent Games. Di samping itu, permainan yang dihasilkan oleh studio pihak ketiga seperti kumpulan studio TiMi dan kumpulan studio Lightspeed & Quantum Tencent Games, termasuk “Arena of Vale”, yang popular di kalangan pemain luar negara, juga akan melancarkan kandungan baru dan versi permainan yang ditingkatkan.

Lihat juga:Permainan kata biru yang dibiayai oleh Tencent, Alibaba, dan Stesen B

Level Infinite juga akan menyediakan studio koperasi luar negara dengan pelbagai sokongan dan perkhidmatan termasuk sokongan teknikal, penyelidikan dan pembangunan, permainan sebagai perkhidmatan (GaaS), dan penyelidikan pasaran global. Syarikat itu juga ingin menyokong eSports dan pengedaran pelbagai wilayah di seluruh dunia.

“Permainan rakan kongsi kami iaitu Funcom, Fatshark, Sharkmob dan 10 Chambers akan terus diterbitkan oleh studio-studio ini,” kata Chris Kramer, pengarah kanan komunikasi Amerika Utara di Level Infinite. “Level Infinite meningkatkan sokongannya kepada pembangun ini untuk membantu permainan mereka mencapai kejayaan yang lebih besar”.