Akka Robot Selesaikan Pusingan Pembiayaan A

Shenzhen Intelligent Robot EnterpriseAKA Robotics melengkapkan pembiayaan Siri APusingan pembiayaan diketuai oleh Lenovo Capital, sebuah institusi domestik yang terkenal, diikuti dengan modal tunai dan modal yang melebihi. Pemegang saham semasa Qianhai FOF meningkatkan pelaburannya. Pusingan dana ini akan digunakan untuk melabur dalam penyelidikan dan pengembangan untuk mempercepat pengembangan pasaran produk siri robot khas dan pengembangan pasaran luar negara.

Ditubuhkan pada tahun 2017, AKA Robotics telah berkembang menjadi sebuah syarikat yang menyediakan robot khas pintar dan penyelesaian komprehensif hijau untuk penyingkiran karat, pembersihan, penyemburan, penggilap dan pengujian fasad struktur keluli besar. Produk robotnya telah digunakan secara meluas dalam pembinaan kapal, petrokimia, tenaga angin dan industri lain untuk membantu pekerja bebas dari persekitaran kerja yang keras seperti kawasan berisiko tinggi dan pencemaran tinggi.

Akka Robot telah memperoleh hampir 100 paten dan hak perisian dalam bidang robot pendakian dinding, algoritma kawalan pintar, pengawal, teknologi jet air tekanan tinggi, dan penglihatan mesin.

Lihat juga:Syarikat cip pintar CIX melengkapkan pusingan pembiayaan Pra-A

Chen Feng, ketua pegawai pelaburan Lenovo Capital, berkata ketika bercakap mengenai prestasi syarikat: “Lenovo Capital terus memperhatikan peluang pelaburan dalam bidang robotik. Pada masa ini, penerapan robot khas dalam industri seperti kapal, petrokimia, dan tenaga angin menghadapi titik perubahan. Di masa depan, ia memiliki ruang dan prospek pasar yang luas, yang dapat mengurangi operasi manual di lingkungan yang keras. Main peranan yang lebih besar dalam pengeluaran industri dan kehidupan sosial.”

Li Xin, rakan pengasas Beyond Capital, menambahkan: “Terdapat banyak senario operasi ketinggian tinggi berisiko tinggi di kapal, petrokimia, tenaga angin dan industri lain. Trend umum adalah bergerak ke arah robot hijau, cekap dan selamat untuk menggantikan tenaga kerja tradisional. Pasaran akan memasuki pengembangan yang besar. peluang.”