Ancient8 mengumpulkan $6 juta untuk membina perisian infrastruktur GameFi

Ancient8, pengembang infrastruktur GameFi dan serikat dan komunitas permainan blockchain terbesar di VietnamMengumumkan penutupan pembiayaan swasta $6 juta yang diketuai oleh Makers Fund dan C2 Ventures pada hari Khamis, dengan penyertaan dari pelabur sedia ada dan baru Pantera Capital, Six People Ventures, IOSG Ventures, Folius Ventures, Morningstar Ventures, Th3ia Capital, Sky9 Capital dan Play Ventures, antara lain.

Ditubuhkan pada bulan Julai 2021, Ancient8 sedang membina perisian untuk membuat infrastruktur untuk GameFi, dengan fokus pada komuniti dan perisian. Ancient8 membantu GameFi Studios mengenal pasti pemain berkualiti tinggi dan menjalankan iklan sasaran asli Web3 melalui produk identiti GameFi Ancient8 dan papan but Ancient8.

Bagi pemain dan komuniti yang disulitkan, Ansient8 membantu membuat profil identiti GameFi mereka, mengesan dan mempamerkan pencapaian mereka di Web 3, menemui permainan blockchain berkualiti tinggi, memenangi biasiswa guild, dan memahami blockchain dengan lebih berkesan.

Dengan misi untuk menjangkau, mendidik, dan memperkasakan generasi pertama warga meta-kosmik di blockchain, Ancient8 telah membina komuniti aktif lebih daripada 200,000 ahli yang menawarkan pendidikan GameFi melalui blog Ancient8, Twitter, Discord, dan portal penyelidikan Ancient8-portal penyelidikan peringkat institusi pertama untuk GameFi.

Ancient8 menguruskan persatuan permainan blockchain terbesar di Vietnam, dengan lebih daripada 3,500 ahli akademik menggunakan perisian pengurusan persatuan mereka sendiri. Sehingga kini, ia telah bekerjasama dengan lebih daripada 25 projek GameFi teratas termasuk Axie Infinity, CyBall, Phantom Galaxies, Bigtime, Tatsumeeko, Delysium, Blast Royale, Aperoun, Angelic dan banyak lagi.

Lihat juga:Parcel melengkapkan pusingan benih pasaran NFT harta tanah maya bernilai $4 juta

Dalam pusingan pembiayaan ini, Ansient8 akan mempercepat pengembangan infrastruktur GameFi dan meta-alam semesta dengan membina produk perisian, komuniti, kesatuan, dan lain-lain generasi akan datang. Dalam beberapa bulan akan datang, Ancient8 akan melancarkan produk identiti GameFi serta sepasang token GameFi dan papan pelancaran NFT, yang bertujuan untuk meningkatkan strategi pelancaran permainan Web3.