Atech melengkapkan pembiayaan Siri A

Pada 2 Ogos, syarikat alat ganti kenderaan Atech Automobile (Wuhu) Co., Ltd. mengumumkanPembiayaan Siri A baru-baru ini selesaiWalaupun jumlahnya tidak didedahkan. Pelabur termasuk Dana Pelaburan Ekuiti Industri Automotif Dongfeng Bank of Communications Vision yang diuruskan oleh Bank of Communications International, Fosun Capital, Keshi Capital, Shanghai October Asset Management Co., Ltd., Keying Capital, China Capital, dan CITIC Securities.

Ditubuhkan pada tahun 2002 di Wuhu, Anhui, Atech terlibat dalam reka bentuk, pembangunan, pembuatan dan penjualan pelbagai produk elektronik automotif. Pada akhir 2021, syarikat itu menerima pelaburan Xiaomi.

Atech komited terhadap inovasi teknologi dalam elektronik automotif. Dengan senibina elektrik dan elektronik generasi baru dan konsep SOA sebagai terasnya, ia telah membangunkan produk seperti kawalan domain pusat, pengawal domain badan, gerbang Ethernet, dan konsol digital. Dengan teknologi ini, syarikat itu berusaha untuk membina rangkaian ekologi elektronik automotif yang lengkap. Produk Atech kini digunakan pada lebih 10 juta kenderaan di seluruh negara.

Atech mempelopori pengembangan kawalan domain badan yang paling lengkap dengan 56 fungsi di negara ini. Untuk penggunaan konsol, Atech mempunyai susun atur sumber cip kalkulus tinggi yang berpandangan ke hadapan dan keupayaan reka bentuk dan pembangunan perisian dan perkakasan yang terkemuka. Dalam bidang pemanduan pintar, Electronic Radar (Wuhu) Technology Co., Ltd., anak syarikat Yate Technology, adalah syarikat domestik pertama yang menghasilkan radar gelombang 77G milimeter secara besar-besaran, dan kini menyedari penyetempatan dari cip hulu.

Lihat juga:Avatr melengkapkan pusingan Siri A dengan penilaian $148 juta

Atech secara agresif memperluas penawaran konvergensi tiga domainnya. Berdasarkan teknologi bidang badan, syarikat secara beransur-ansur mengintegrasikan peranti fungsional dan platform teknologi dalam bidang kokpit dan pemanduan pintar melalui teknologi pengawal badan (BCM)/kawalan bidang badan (BDM) untuk membuat generasi baru seni bina elektronik dan elektrik automotif yang ditentukan perisian berdasarkan SOA Platform.

Pelanggan hilirannya termasuk Chery, Great Wall Motors, Changan Automobile, Geely, FAW-Volkswagen Audi, Volvo, BAIC Group, Li Automobile, Xiaopeng Automobile, dll.