Beijing Universal Resort memulakan operasi percubaan pada 1 September

Dengan ujian tekanan dalaman selama tiga bulan berakhir, Universal Beijing Resort (UBR) mengumumkan pada hari Selasa bahawa ia akan memulakan operasi percubaan secara rasmi pada 1 September.

Tetamu yang dijemput untuk operasi percubaan mesti menambahkan maklumat kad pengenalan terlebih dahulu, melengkapkan pemeriksaan tiket dan kad pengenalan di pintu masuk taman tema, dan mengambil langkah pencegahan dan kawalan wabak sebelum memasuki UBR. Tetamu termasuk rakan resort UBR dan peminat yang dipilih semasa kempen pemasaran rasmi.

UBR tidak menjual tiket semasa operasi percubaan dan tiket tidak boleh dipindah milik. Tambahan pula, semua tiket operasi percubaan yang dijual dalam talian adalah tidak rasmi. “Kesahihan tiket tidak jelas. Tidak pasti sama ada pembeli boleh membawa tiket tersebut ke UBR,” kata seorang kakitangan.

UBR menyatakan bahawa dalam tempoh operasi percubaan, semua proses dan langkah-langkah pengurusan akan dilaksanakan dengan ketat sesuai dengan persyaratan pencegahan dan pengendalian wabak. Hanya tetamu jemputan yang boleh memasuki taman tema UBR, City Avenue dan dua resort, Universal Studios Hotel dan Now Resort.

Lihat juga:China E-Sports Weekly: Beijing Universal Resort bekerjasama dengan Tencent, League of Legends’Wild Crack’ mendapat persetujuan permainan

Dalam tempoh percubaan ini, UBR merancang untuk membuka kemudahan dan perkhidmatan yang mematuhi operasi dan ujian, dan tetamu boleh mendapatkan tarikan taman tema, kemudahan hiburan, persembahan dan perkhidmatan katering pada tarikh yang ditetapkan. Berdasarkan pengalaman dan maklum balas para tetamu, UBR akan terus meningkatkan operasi dan perkhidmatannya untuk mempersiapkan pembukaan taman besar di masa depan.

UBR adalah taman tema Universal Studios yang kelima di dunia dan ketiga di Asia. Dilancarkan pada tahun 2014, projek ini akan mengatasi Universal Studios di Amerika Syarikat sebagai taman temanya yang terbesar di dunia.

Pada masa ini, taman tema Universal Studios di seluruh dunia termasuk Hollywood, Orlando, Jepun dan Singapura.