Boring Ape Yacht Club bekerjasama dengan Rolling Stone untuk mendapatkan dua 1/1 NFT

Bored Ape Yacht Club, syarikat pengumpulan NFT terkemuka yang dibina di atas blockchain Ethereum, mengumumkan pada hari Selasa bahawa ia sekali lagi bekerjasama dengan Rolling Stone untuk mendapatkan dua 1/1 NFT (satu BAYC dan satu MAYC) untuk lelongan awam pada pukul 13:00 UTC pada 22 Jun.

Lelongan akan berlangsung selama empat jam dan hanya akan menerima pembayaran ApeCoin dengan harga awal bersamaan dengan $100.

Boring Apes Yacht Club (BAYC) adalah koleksi 10.000 Boring Apes NFT-koleksi digital unik yang tinggal di blockchain Ethereum. Setiap kera yang membosankan adalah unik, dihasilkan melalui pengaturcaraan dari lebih daripada 170 ciri yang mungkin, termasuk ekspresi, hiasan kepala, pakaian, dan banyak lagi. Beberapa NFT lebih jarang daripada yang lain. Pemilik Boring Ape NFT diberi hak harta intelek untuk mengakses kelab dalam talian swasta, acara eksklusif dan gambar secara langsung.

Lihat juga:China NFT Weekly: Buy Bottom

Sebelum ini, Rolling Stone melancarkan penutup majalah digital NFT bersama BAYC pada November 2021. Penerbitan ini merangkumi 20 halaman karya seni BAYC yang belum pernah dilihat sebelumnya dan reka bentuk unik dari pelbagai kolaborator termasuk Claire Salvo dan Tim Pershard. Ini juga merangkumi lakaran awal “Swamp Club”, pandangan mengenai kera primitif yang dibuat sebagai sebahagian daripada koleksi BAYC, dan bagaimana pemikiran kreatif di sebalik BAYC mengubah idea mereka menjadi kenyataan dalam bentuk NFT.