BYD melancarkan SUV ATTO 3 baru di Singapura

BYD’s ATTO 3, SUV berprestasi tinggi kelas A pertama berdasarkan e-platform 3.0 syarikat, dilancarkan di Singapura pada 8 Julai dan membuat penampilan sulung di kalangan negara-negara ASEAN.

BYD Yuan Plus dinamakan ATTO 3 di pasaran luar negara. Atto diilhamkan oleh “attosecond”, unit masa terkecil dalam fizik. Produk baru ini direka untuk kenderaan berprestasi tinggi dan mempunyai empat kelebihan penting: estetika, kecerdasan, kecekapan dan keselamatan.

Diketuai oleh ketua pereka BYD, Wolfgang Egger, model baru ini menggunakan bahasa reka bentuk BYD Dragon Face 3.0 dengan reka bentuk dalaman bertemakan sukan yang direka khas untuk pelanggan muda. Kereta baru ini berukuran 4455/1875/1615mm dan jarak roda 2720mm. Kereta ini menggunakan motor 150kW standard yang dapat mempercepat dari 0 hingga 100km/j dalam 7.3 saat.

Liu Xueliang, pengurus besar bahagian penjualan kenderaan BYD Asia Pasifik, pernah berkata: “BYD telah menjual hampir 600,000 kenderaan penumpang tenaga baru di seluruh dunia pada tahun lalu. Syarikat ini telah memasuki pasaran Singapura selama hampir 10 tahun dan berjaya membawa kenderaan tenaga baru ke kawasan tempatan, seperti teksi, bas pelancongan, bas bandar, trak, forklift dan kenderaan logistik komoditi bandar. Hari ini, kami berbesar hati untuk melancarkan ATTO 3 baru kami di Singapura. Syarikat itu juga akan memasuki pasaran Asia Tenggara secara beransur-ansur, yang menyediakan model yang lebih bersih untuk kawasan tempatan. “

Lihat juga:Kenderaan penumpang tenaga baru BYD memasuki Belanda

Pada 19 Februari 2022, BYD ATTO 3 melanda pasaran kereta penumpang Australia. Harga panduan rasmi untuk kenderaan adalah $44,990 hingga $47,990 ($30,705-$32,753). Pada masa yang sama, ATTO 3 juga dilengkapi dengan aplikasi ekosistem versi luar negara khusus untuk pasaran Australia.