Cermin mata Nreal X dan Air AR dikeluarkan di China, bermula dari 2299 yuan

Pengguna jenama kacamata AR Nreal diadakanPersidangan kacamata AR pertama yang diadakan di Beijing pada 23 Ogos, secara rasmi mengeluarkan tiga produk perkakasan baru untuk pasaran China. Antaranya, dua adalah cermin mata AR: Nreal X, cermin mata AR all-in-one pertama di dunia yang meneroka aplikasi pemandangan tanpa had teknologi augmented reality; Dan Nreal Air, produk kacamata AR baru dengan kesan paparan terbaik di antara peranti XR, menampilkan reka bentuk ringan dan bergaya, memperkasakan kehidupan bergaya skrin gergasi kapan saja, di mana sahaja.

Nreal Air berharga 2,299 yuan ($335), dan Nreal X berharga 4,299 yuan ($627).

Nreal X

Nreal X (Kredit gambar: Nreal)

Nreal X adalah produk kacamata AR pengguna untuk pemaju, pencipta perintis dan selera teknologi di seluruh dunia. Ia dilengkapi dengan kamera SLAM binokular dan kamera RGB, sarung material matte dan skema warna hitam. Dengan berat hanya 106 gram, ia menarik secara teknikal dan ringan.

Nreal X membina ruang penuh enam dimensi AR berdasarkan algoritma pintar kedudukan ruang 6DOF (DOF) yang dikembangkan sendiri dan pemetaan kedudukan segerak (SLAM). Dengan menggabungkan kos minimum dan jumlah sensor, Nreal X setanding dengan alat dengar AR kelas perusahaan kos tinggi dari segi ketepatan dan kestabilan, dan mempunyai kemampuan persepsi spasial dimensi penuh kelas pertama dari peranti XR semasa. Ini membolehkan pengguna merasakan integrasi spasial sebenar, interaksi fizikal sebenar, dan meneroka aplikasi AR pemandangan penuh.

Udara Nreal

Nreal Air (Kredit gambar: Nreal)

Cermin mata Nreal Air AR mempunyai paparan retina ruang penanda aras industri dengan skrin unjuran udara 130 inci dan kanopi langit tajam AR 201 inci. Ia menyokong sambungan ke telefon bimbit, tablet, komputer riba, peranti pegang tangan, konsol permainan dan peranti lain, dan menyokong plug-and-play, bila-bila masa, di mana sahaja.

Dengan berat hanya 79 gram (tidak termasuk kabel dan dulang hidung), Nreal Air menjadikannya sangat ringan dan mudah alih. Ia menggunakan kabel sambungan Type-C tenunan lembut, dan reka bentuk siku 140 ° asli di hujung cermin mata memastikan bahawa tidak ada deria setelah menghubungkan hujung kaki cermin.

Nreal Air dilengkapi dengan enjin optik 2.0 yang dikembangkan sendiri, yang memberikan pengalaman visual AR yang realistik dengan fungsi perspektif optiknya. Saiz Nreal Air Optical Engine 2.0 yang kecil menjadikan produk ini seperti cermin mata hitam biasa.

Lihat juga:Nreal kembali ke China selepas meneroka pasaran luar negara

Di ruang AR, syarikat itu melancarkan sistem interaksi ruang Nreal pertama di pasaran China. Antara muka rumahnya yang inovatif “Unlimited Space Screen” memaparkan kandungan pada skrin gergasi berbentuk cincin, memecahkan kenikmatan eksklusif APP tradisional pada skrin telefon bimbit dan peranti lain, mengurangkan tahap pemerolehan kandungan, dan meningkatkan kecekapan pemerolehan maklumat.

Penyesuai Nreal

Pada majlis itu, jenama berkenaan turut memperkenalkan Nreal Lighting Interface Adaptor untuk iPhone, HDMI Interface untuk konsol permainan dan Adaptor untuk mod unjuran 130-inci dalam udara cermin mata Nreal Air. Ini berharga 799 yuan.

Nreal akan bekerjasama dengan iQiyi, China Mobile Migu, dan NIO untuk bersama-sama membangun ekosistem kandungan AR dan mengembangkan dan menyesuaikan pelbagai platform kandungan AR secara bebas.

(Kredit gambar: Nreal)