China Risiko Mingguan: Pengurusan Risiko, Perubatan dan Teknologi Pembinaan

Dalam “China Venture Capital News” minggu ini, Bingkreidi, penyedia penyelesaian pengurusan risiko kecerdasan buatan, mengumpulkan 228 juta yuan dalam pembiayaan Siri C2, dan Innolake Biopharmaceuticals, pemaju rawatan barah dan gangguan imun, mengumpulkan $46 juta untuk mempercepat penyelidikan dan pengembangan, sementara RoboticPlus.AI menerima $20 juta dari BAI dan C Ventures.

AI Risk Manager Ice Kredit Series C2 Round Pakej 228 juta yuan

Penyedia penyelesaian pengurusan risiko AI Bingkeridi secara rasmi mengumumkan penyelesaian pembiayaan siri C2 bernilai 228 juta yuan.Penciptaan negaraZhongding mengetuai pelaburan, dengan Oriental Wealth Capital dan Allied Capital turut mengambil bahagian.

Pusingan terakhir pembiayaan Bingkeridi adalah satu siri pelaburan pusingan C1, yang diumumkan pada akhir tahun 2020. Siri pembiayaan siri C2 yang diumumkan hari ini akan melengkapkan pusingan pembiayaan siri C keseluruhan syarikat. Hasilnya akan digunakan terutamanya untuk mengembangkan pasukan R & D Bingkreidi, melabur dalam penggabungan dan pengambilalihan huluan dan hiliran, dan banyak lagi.

Mengenai Ice Credit

Ditubuhkan pada tahun 2015, Ice Kredit adalah syarikat berteknologi tinggi yang menggunakan kecerdasan buatan untuk menyediakan perkhidmatan peringkat perusahaan, terutamanya dalam bidang pengurusan risiko.

Pembangun rawatan barah Innolake Biopharm mengumpulkan $46 juta menjelang pelancaran Siri A

Innolake Biopharm, permulaan Cina yang memberi tumpuan kepada penyelidikan mengenai rawatan kanser dan gangguan imun, telah menyelesaikan pembiayaan awal Siri A berjumlah $46 juta. Syarikat itu merancang untuk menggunakan keuntungan untuk mempercepatkan penyelidikan dan pembangunan.

Peserta dalam pusingan ini termasuk CDH Investment, sebuah syarikat pelaburan alternatif yang memberi tumpuan kepada China, platform teknologi perubatan Wuxi Bio-Industry Investment Fund, Hangzhou Huaan Jingyin Investment, dan firma ekuiti swasta Huagai Capital.

Mengenai Innolake Biopharm

Biopharma Innolake mengembangkan penyelesaian perubatan untuk rawatan barah dan gangguan imun. Ia ditubuhkan pada bulan Disember 2020 oleh Xia Mingde dan Chen Rulei. Xia Mingde telah bekerja di pembuat ubat Amerika Johnson & Johnson selama 21 tahun. Chen Rulei adalah syarikat biofarmaseutikal yang disenaraikan di Hong Kong. Ahli pengasas JHBP Holdings.

C Ventures dan BAI mengetuai pusingan $20 juta untuk RoboticPlus.ai

RoboticPlus.ai, penyedia penyelesaian bangunan pintar yang berpangkalan di Shanghai, mengumumkan pada hari Rabu bahawa ia telah menyelesaikan pembiayaan Siri B berjumlah $20 juta.

Pusingan terbaru diketuai bersama oleh Yum dan C Ventures, sebuah firma modal teroka yang dikaitkan dengan ahli perniagaan Hong Kong dan hartawan runcit Zheng Lushan. Pelabur yang turut mengambil bahagian dalam pusingan ini termasuk Poly Capital dan Linear Venture Capital.

Lihat juga:Tencent melancarkan anjing robot berkaki empat yang boleh berlari, melompat dan membalik

RoboticPlus.ai merancang untuk menggunakan dana yang dikumpulkan untuk penyelidikan dan pengembangan lebih lanjut, meningkatkan perisian pembinaan dan robotik teras, dan meningkatkan sistem rantaian bekalan kilang awannya.

Mengenai RoboticPlus.ai

Ditubuhkan pada tahun 2016, RoboticPlus.ai adalah permulaan teknologi pembinaan yang memberi tumpuan kepada menyampaikan produk dan aplikasi robot pintar kepada industri pembinaan. Permulaan ini bertujuan untuk mengganggu tradisi dari reka bentuk kepada pembangunan dan pembinaan dengan penyelesaian perisiannya, memberi tumpuan kepada proses pembinaan manual.