China VC Weekly: Kecerdasan Data, Teknologi Makanan dan Kereta Pintar

Dalam “China Venture Capital News” minggu lalu, permulaan teknologi makanan Moodles mengumpulkan dana sebelum Siri A, syarikat perisikan data Guandata mengumpulkan $44 juta dalam Siri C, dan banyak lagi!

Pembiayaan Siri Pra-A untuk Permulaan Teknologi Makanan Moodls Bags

Syarikat teknologi makanan China Moodles mengumumkan penyelesaian pembiayaan Siri Pra-A. Pusingan ini diketuai oleh GGV Capital, dengan pemegang saham sedia ada Fine Will Capital dan Inshan Capital bergabung.

Ini adalah pusingan kedua pembiayaan yang diselesaikan oleh syarikat dalam enam bulan terakhir. Oktober lalu, Moodless menerima pelaburan malaikat hampir 10 juta yuan ($1.58 juta) dari Fine Will Capital dan Renshan Capital.

Mengenai Moodls

Ditubuhkan pada bulan Julai 2021, Moodles menawarkan ruji yang kelihatan dan rasanya sangat mirip dengan makanan tradisional tetapi mempunyai keseimbangan pemakanan yang lebih pelbagai.

Guandata mendahului $44 juta di Tiger Global

Syarikat perisikan data China Guandada mengumpulkan 280 juta yuan ($44 juta) dalam pembiayaan Siri C yang diketuai oleh Tiger Global. Pelabur sedia ada Sequoia Capital China Fund, Linear Capital, Unicorn Capital Partners, dan Xianghe Capital juga turut serta dalam pusingan terbaru.

Awal tahun ini, empat penyokong dan China Growth Capital menyuntik 100 juta yuan ($15 juta) ke pusingan B + Guandata.

Syarikat itu merancang untuk menggunakan wang tersebut untuk mengembangkan produk datanya, meningkatkan sokongan perkhidmatan pelanggan, dan memperluas operasi syarikat.

Mengenai Menara Guanda

Guandada ditubuhkan di Hangzhou pada tahun 2016. Syarikat itu mengaku telah melayani lebih dari 400 pemain industri dalam hampir 10 industri, termasuk peruncitan, pengguna, kewangan, teknologi tinggi dan Internet.

Multiway Robotics A2 pusingan pembiayaan melebihi 100 juta yuan

Multiplex Robotics (Shenzhen), penyedia penyelesaian teknologi dalaman pintar China, mengumumkan bahawa ia telah menerima lebih daripada 100 juta yuan ($15.8 juta) dalam & nbsp dalam pusingan pembiayaan A2; . Pelabur utama adalah China Venture Capital (CCV), dan penasihat kewangan eksklusif adalah Leap Capital. Dana tersebut bertujuan untuk digunakan untuk pengembangan produk, pembangunan pasukan, pengembangan perniagaan dan tujuan lain.

Multiway Robotics telah memohon lebih daripada 250 teknologi yang dipatenkan dan melaksanakan lebih daripada 300 projek. Ia menawarkan penyelesaian kepada lebih daripada 200 pelanggan di lebih daripada 20 industri.

Mengenai Robotik Multiplex

Multiway Robotics ditubuhkan pada tahun 2019 dan beribu pejabat di Shenzhen, China. Syarikat ini telah memberi tumpuan kepada robotik canggih dan AI untuk menyediakan pelanggan dengan penyelesaian logistik pintar yang lengkap.

Syarikat kereta pintar MINIEYE melengkapkan pusingan pembiayaan D2

Syarikat teknologi kereta pintar MINIEYE mengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan D2 bernilai ratusan juta yuan. Pelabur termasuk Dana Transformasi Pembuatan Bank Pembangunan China, China Unicom CICC, Changde Emerging Industry Fund di bawah CICC Capital, Chongqing Kexing Science and Technology Equity Investment, OFC, dll.

Pusingan dana yang dikumpulkan ini akan digunakan terutamanya untuk menggabungkan kedudukan utama syarikat dalam pengeluaran besar-besaran produk pemanduan pintar dan mempercepat penyelidikan dan pengembangan pemanduan autonomi peringkat tinggi.

Lihat juga:Syarikat memandu pintar MINIEYE menyelesaikan pusingan pembiayaan D2

Mengenai MINIEYE

Ditubuhkan pada tahun 2014, MINIEYE telah mengembangkan sistem bantuan pemanduan lanjutan L0-L2 sendiri “iSafety”, sistem pemanduan pintar L2+ dan L2++” iPilot “dan unit persepsi dan interaksi konsol pintar” iCabin”.

Jenama sukan fesyen Starter menerima pembiayaan terbaru $40 juta

Jenama sukan fesyen antarabangsa Starter   Dengan pembiayaan Siri C bernilai $40 juta. Pusingan ini diketuai oleh QY Capital, dengan pelabur bersama termasuk pemegang saham sedia ada Sequoia China, Hyun Fashion dan M31 Capital. Cygnus Equity berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Sejak Starter memasuki China, ia telah menerima dua pusingan pembiayaan bernilai 100 juta yuan pada tahun 2019 dan 30 juta dolar AS pada tahun 2020. Syarikat ini disokong oleh syarikat seperti Sequoia China, M31 Capital, Dazzle Fashion, dan Sky9 Capital.

Mengenai Starter

Ditubuhkan pada tahun 1971 di Connecticut, Amerika Syarikat, Starter memberi tumpuan kepada tenaga dan tenaga atlet muda selain hip hop dan budaya jalanan. Pada tahun 1999, Starter dijual oleh pengasasnya dan kemudian dibeli oleh Nike dan syarikat induknya pada tahun 2004. Pada tahun 2007, Nike menjual Starter kepada syarikat pengurusan jenama Iconix Brand Group. Pada tahun 2017, Black Ant Group dan anak syarikat China Iconix Brand Group mencapai perjanjian untuk mendapatkan kebenaran operasi eksklusif Starter di Greater China. Tetapi tidak sampai tahun 2019 Starter menjadi popular di pasaran China. Pada bulan Julai 2020, Iconix Brand Group tiba-tiba mengumumkan bahawa ia akan menjual perniagaan Starter jenamanya di pasaran China kepada pembeli tanpa nama.