CMGE bekerjasama dengan DreamWorks Animation LLC untuk melancarkan permainan mudah alih baru

China Mobile Games Entertainment Group Co., Ltd. (CMGE) mengumumkan pada 5 OgosTelah memperoleh pelbagai kebenaran IP di bawah DreamWorks Animation Co., Ltd, dan akan mencipta dan melancarkan permainan mudah alih IP All-Star pertama di seluruh dunia, sementara disebut “DreamWorks Animation Alliance”.

Permainan mudah alih baru ini, yang dikembangkan oleh CMGE dan perdana dunia, akan mengumpulkan banyak IP siri filem animasi DreamWorks yang terkenal. Karya-karya terkenal yang telah diungkapkan setakat ini merangkumi siri “Shrek”,” Madagascar”, “Kung Fu Panda”,” How to Train Your Dragon”, “Bad Guys” dan banyak karya baru yang popular. Watak bintang dari karya-karya ini juga akan muncul dalam permainan untuk menemani pemain dalam pengembaraan mereka.

Kerjasama ini dengan DreamWorks Animation akan memperkukuhkan lagi perniagaan R&D dan pengedaran syarikat di pasaran permainan IP teratas di dunia, dan merupakan langkah penting bagi firma itu untuk meneroka pasaran global. Pelancaran global DreamWorks Animation Alliance dijangka mendorong pertumbuhan pendapatan perniagaan permainan syarikat yang lebih pesat.

Syarikat itu mengeluarkan laporan prestasi tahunan 2021 pada 3 April, menunjukkan bahawa ia mencapai jumlah pendapatan operasi sebanyak 3.957 bilion yuan (AS $586.4 juta), peningkatan tahun ke tahun sebanyak 3.6%. Laporan itu juga menyebut hasil jualan permainan konsol seperti “Paladin: Sword Fairy 7″ dan” Richman 10″. Pada masa yang sama, syarikat itu secara rasmi mengatakan bahawa “Richman 11” akan dilancarkan pada separuh kedua 2022.

Lihat juga:Teknologi CMGE melancarkan platform pengumpulan digital seni Youyu

Syarikat itu juga berusaha memperluas kehadirannya di alam semesta meta. Di satu pihak, berdasarkan cadangan IP dan kelebihan R&D sendiri, dengan pelancaran permainan “The Legend of Sword and Heroes: World”, dengan perdagangan, penggunaan, dan permainan Fairy Sword Spirit Land (Sky City) sebagai inti,” Fairy Sword and Heroes IP Meta Universe “. Ia juga mewujudkan dunia perkongsian sumber, di mana pengguna bebas untuk hidup, berinteraksi dan membuat. Pada masa yang sama, platform pengedaran hak cipta seni digitalnya “Youyu Art” dilancarkan. Mengandalkan “rantai hak cipta” awam industri pertama dan sistem sijil hak cipta digital Pentadbiran Hak Cipta Nasional China yang diketuai oleh beberapa jabatan, ia telah melancarkan koleksi digital yang pelbagai dan berkualiti tinggi yang memfokuskan pada banyak IP seperti Jianxian dan Richman.