DataStory Mendapat $25 Juta dalam Pusingan C2

DataStory, syarikat data besar dan kecerdasan buatanMengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan C2 bernilai 160 juta yuan ($25.3 juta) pada hari Rabu. Pelabur utama adalah Xianghe Capital, dan pelabur bersama termasuk pemegang saham sedia ada Shunwei Capital dan Xiaomi.

Sejak ditubuhkan pada tahun 2015, DataStory secara bebas telah membangun platform data tingkat 100 miliar, menyediakan penyelesaian yang melibatkan pengumpulan data, pemprosesan, analisis, dan pemodelan di semua jenis aplikasi komersial. Syarikat ini berkomitmen untuk membangun generasi baru mesin perniagaan pintar untuk pelanggan, dan berusaha untuk berkembang ke senario perniagaan seperti inovasi produk, pemasaran jenama, pemasaran kandungan, operasi saluran, operasi pengguna, dan analisis perniagaan. Direka untuk memacu keputusan pintar dengan data.

DataStory kini menggunakan penghantaran tersuai dalam platform PaaS. Ia boleh membuat produk yang diperibadikan berdasarkan kebolehgunaan semula platform.

Di samping itu, “PaaS Eco-Partnership Programme” membuka semua kemampuan yang mendasari, dan rakan kongsi memperoleh akses ke data, algoritma, platform kod rendah, saluran pengedaran AppStore dan kemampuan lain. DataStory juga menyediakan dana untuk rakan kongsi yang rapat.

Dengan sokongan PaaS yang mendasari, DataStory telah mengeluarkan lebih daripada 50 aplikasi. Pada pelancaran produk baru yang diadakan awal tahun ini, DataStory membawakan produk baru DataStory Image dan enjin carian pengetahuan perniagaan yang memahami pemasaran, menyelesaikan masalah dan kos tinggi dalam bidang penyelidikan industri. Sebagai tindak balas terhadap masalah pengembangan luar talian, DataStory mengeluarkan versi 2.0 “DataStory Sharp Sword”, yang membawa paparan peta yang lebih kaya dan algoritma yang lebih pintar untuk mengenal pasti data puluhan juta kedai di China.

Lihat juga:Bud Bag, platform sosial yang berpusat di MetaUniverse, menerima pusingan pembiayaan A + bernilai $15 juta

Pada masa ini, DataStory telah menyediakan perkhidmatan kepada lebih daripada 500 syarikat dalam lebih daripada sedozen industri. Dalam pusingan pembiayaan ini, DataStory akan meningkatkan pelaburannya dalam platform PaaS dan teknologi AI kognitif, dan juga akan mempercepat kemas kini App Store.