Dedahan Skrin Pintar Huawei HarmonyOS 3.0 Pertama

Berita bocor pada 14 Julai. Huawei telah menetapkan sidang media pada 27 Julai, di mana sejumlah produk baru akan dikeluarkan, termasukSkrin pintar pertamanya dengan HarmonyOS 3.0.

Blogger yang mengeluarkan petua itu mengatakan bahawa produk yang akan datang termasuk fon kepala FreeBuds Pro 2, skrin pintar S Pro 86, MateBook X Pro baru, MatePad Pro 11 dan telefon pintar Enjoy 50 Pro.

Produk baru dengan nombor siri “HD86KEPA” dikhabarkan merujuk kepada skrin pintar baru yang diberi nama Kepler. Ia dijangka menjadi skrin pintar Huawei S Pro 86 yang dihasilkan oleh BOE, dengan penggunaan kuasa 450W.

Juga pada 14 Julai, Ma Chuanyong, presiden kumpulan perniagaan pembayaran perkhidmatan awan terminal Huawei, mengatakan bahawa HarmonyOS 3.0 akan dilancarkan pada akhir bulan Julai. Huawei Pay, yang dilancarkan pada bulan September 2021, kini mempunyai 100 juta pengguna aktif bulanan dan mendorong pertumbuhan pesat. Mengandalkan Huawei Wallet sebagai portal pengurusan, Huawei Pay menyediakan pengguna individu dengan perkhidmatan seperti pembayaran baki, pembayaran kad bank, sampul surat merah, pengisian semula, dan pengeluaran tunai, dan menyediakan pengguna korporat dengan perkhidmatan seperti penyelesaian dana, perkongsian akaun automatik, dan pemberdayaan pemasaran. Sehingga April tahun ini, Huawei Pay telah menyokong pengikatan lebih daripada 160 bank.

Lihat juga:Huawei melancarkan telefon pintar HarmonyOS Enjoy 50

Mengenai tujuan Huawei memasuki pasaran pembayaran mudah alih, Ma berkata, dengan pelancaran HarmonyOS, Huawei Pay adalah infrastruktur untuk membina ekosistem HarmonyOS. Huawei Pay menghadapi telefon bimbit, skrin pintar, tablet, komputer, kereta, pelbagai terminal, liputan pemandangan penuh. Pada masa akan datang, Huawei Pay akan meneroka lebih banyak senario berdasarkan HarmonyOS.