Dilengkapi dengan sistem DJI, 2023 Baojun Kiwi EV dilancarkan

Jenama kereta China Baojun, usaha sama SAIC-GM-Wuling, mengumumkan pada hari Isnin2023 Baojun Kiwi EV akan dilancarkan tidak lama lagi, dan foto yang sesuai akan dikeluarkanIni adalah kerjasama strategik pertama antara SAIC-GM-Wuling dan DJI, pemaju drone yang berpusat di Shenzhen, dan akan dilengkapi dengan sistem pemanduan pintar DJI.

Baojun KiWi EV adalah kereta elektrik mini yang pada dasarnya meneruskan gaya reka bentuk versi sebelumnya dan hanya ditingkatkan dari segi konfigurasi.

Dari segi penampilan, kereta baru ini menggunakan konsep reka bentuk geometri antara bintang, dengan fokus pada rasa teknologi dan masa depan. Reka bentuk unik di bawah lampu depan menguatkan rasa penggantungan badan dan menekankan suasana fiksyen sains.

Aspek yang paling penting dalam peningkatan ini adalah sistem pemanduan pintar dalam kenderaan DJI. Ia akan bergantung pada teknologi kamera terkumpul DJI pada drone, terutama teknologi kamera binokular, sambil memberi tumpuan kepada pemanduan jalan raya bandar dan tempat letak kenderaan pintar, sambil menggunakan teknologi pemanduan pintar. Melalui sensor untuk membantu menghantar kuasa pengkomputeran, model ini boleh mengendalikan lebuh raya bandar biasa, kesesakan bandar, tempat letak kereta yang pelbagai dan pemandangan tempat letak kereta yang lain.

Lihat juga:SGMW dan DJI bersama-sama membangunkan kereta

Semasa pengembangan pemanduan pintar, 2023 Kiwi EV telah menetapkan satu set lengkap kemampuan ujian simulasi, menyedari suntikan data sensor dari pelbagai jenis sensor, memulihkan data senario lalu lintas yang kompleks dan pelbagai, dan mencapai puluhan ribu kes ujian.

Di samping itu, sistem ujian jalan terbuka telah dibentuk, menyelesaikan lebih dari satu juta kilometer ujian jalan raya yang berjaya dan puluhan ribu ujian tempat letak kenderaan pintar, dan mengumpulkan banyak memori digital mengenai tempat letak kenderaan.

Model terbaru dalam siri ini dilengkapi dengan motor dengan kekuatan maksimum 40 kilowatt, tork puncak 150 Nm, dan jarak pelayaran 305 kilometer dalam keadaan NEDC. Ia menyokong pengecasan pantas dan mampu menaikkan bateri daripada 30 peratus kepada 80 peratus dalam masa sejam.