Douyin akan melancarkan Aplikasi Kesong yang disyorkan

Aplikasi perkongsian video pendek ByteDance, Douyin, versi China dari Douyin, akan melancarkan aplikasi cadangan baru yang disebut Kesong. Menurut laporan, kod projek dalaman Kosong adalah “G” dan diposisikan sebagai komuniti gaya hidup muda dengan slogan: “Gaya hidup baru untuk orang muda”. Aplikasi baru akan dilancarkan pada masa akan datang, menurut laporanPlanet teknologi6 Julai.

Menurut maklumat dari platform pertanyaan komersial di China, Beijing Weihuo Vision Technology Co., Ltd., pembangun aplikasi Douyin, mendaftarkan hak cipta perisian bernama “Kesong Android Software” pada 18 Mei tahun ini.

Laman web peringkat kedua Douyin dengan nama domain kesong.Douyin.com juga dijumpai, yang disyaki URL aplikasi baru, tetapi belum dapat dibuka.

Menurut sumber, Kesong dapat dianggap sebagai versi Douyin dari Xiaohongshu, yang akan bergantung pada ekologi Douyin untuk memberikan kolaborasi dan perkhidmatan untuk perniagaan berkaitan syarikat, seperti e-dagang Douyin dan perkhidmatan kehidupan tempatan.

Lihat juga:Douyin dan Kuaishou meningkatkan pelaburan dalam logistik e-dagang

Pada tahun 2021, Douyin akan melancarkan fungsi cadangan grafik dan teks, menunjukkan bahawa Douyin akan mengesyorkan sebagai arah pengembangan penting sistemnya. Fungsi ini bertujuan untuk membolehkan pengguna mengesyorkan gambar dan teks selain mengesyorkan gambar dan teks melalui siaran langsung, video pendek, dll., Untuk menarik lebih banyak orang untuk membuat kandungan, pautan ekologi siaran langsung Douyin, video pendek, dan gambar.

Syarikat itu kemudian menguji “entri tingkat pertama”, dan laman utama secara lalai terletak di lokasi ciri” tempatan “yang asli, meningkatkan lagi pendedahan video yang disyorkan. Selain meningkatkan saluran untuk membuat kandungan, bank perdagangan terus memperkaya fungsi produk yang disyorkan.

Fungsi “pengalaman” ditambahkan pada hasil paparan carian aplikasi Douyin, mirip dengan WikiHow. Ciri baru ini dapat difahami sebagai perkongsian beberapa kandungan gaya hidup oleh pencipta, termasuk tetapi tidak terhad kepada bidang amalan, penyebaran pengetahuan dan kehidupan, dan makanan. Di samping itu, di antara beberapa pencipta dengan fungsi membeli-belah, platform ini telah menambahkan fungsi seperti “mengesyorkan produk yang baik” dan “mengesyorkan video” untuk membuka pautan kandungan ke e-dagang.