Douyin dan Douyin memperoleh $283 juta pada bulan Jun

Analisis Data Aplikasi Mudah AlihLaporan pelepasan menara sensorPada 8 Julai, dia mendakwa bahawa Douyin dan versi luar negerinya memperoleh pendapatan lebih dari $283 juta dari App Store dan Google Play pada bulan Jun, 1.9 kali ganda dari bulan Jun tahun lalu, dan masih merupakan pendapatan aplikasi mudah alih bukan permainan di dunia. Teratas.

Laporan menunjukkan bahawa sekitar 47.4% pendapatan mereka berasal dari Douyin China, 16.7% berasal dari Amerika Syarikat, pasaran kedua terbesar Douyin, dan 3.6% berasal dari Jepun, pasaran ketiga terbesar Douyin.

YouTube menduduki tempat kedua dalam senarai dengan pendapatan hampir $129 juta untuk bulan itu, meningkat 28.5 peratus dari tempoh yang sama tahun lalu. Secara khusus, 36% pendapatannya berasal dari pasaran AS dan 22.2% berasal dari Jepun, pasaran kedua terbesarnya.

Tiga aplikasi lain dalam senarai lima teratas adalah aplikasi temu janji Tinder, perkhidmatan langganan manga Jepun Piccoma, dan perkhidmatan langganan ruang penyimpanan Google One.

Lihat juga:TikTok untuk melancarkan rancangan pergudangan baru untuk pasaran UK

Line Comics memperoleh lebih daripada $55 juta pada bulan Jun, rekod tertinggi. Secara serentak, aplikasi ini melancarkan kempen “Indies Award 2022” di Jepun, yang menawarkan penulis komik bonus dan siri percubaan selama 12 minggu. Penulis komik juga boleh menukar jempol pembaca untuk kad hadiah bernilai wang tunai, sehingga mendorong lebih banyak pengarang profesional dan amatur untuk membuat kandungan. Di samping itu, aplikasi ini juga mempunyai aktiviti membaca percuma, hadiah diskaun, dan lain-lain untuk meningkatkan kepatuhan pengguna.

Berkat siri TV kostum romantik eksklusifnya “A Dream Realization”, pendapatan mudah alih Tencent Video pada bulan Jun meningkat 9% bulan ke bulan, menjadikannya aplikasi dengan kadar pertumbuhan tertinggi di antara 10 teratas.