Douyin Sister App Douyin menjalin kerjasama dengan platform penghantaran makanan ele.me

19 Ogos,Platform penghantaran makanan ele.me dan Douyin ByteDance bersama-sama mengumumkan perjanjian kerjasamaKedua-dua pihak akan bersama-sama meneroka perkhidmatan kehidupan tempatan, sambil membantu perniagaan dan pengguna menjalin hubungan melalui kandungan berkualiti tinggi, produk dan perkhidmatan yang kaya, dan rangkaian logistik yang cekap.

Menurut transaksi tersebut, Ele.Me akan membantu berjuta-juta pedagang menyediakan perkhidmatan kehidupan tempatan dari cadangan kandungan, pesanan dalam talian hingga penghantaran segera kepada 600 juta pengguna aktif harian Douyin, dan akan menggunakan program mini yang disertakan secara dalaman di Douyin untuk mempromosikan perkhidmatan yang berkaitan. Kedua-dua pihak akan bersama-sama melabur lebih banyak sumber untuk menyokong pengembangan perniagaan tempatan dan memenuhi keperluan pengguna dengan lebih baik dalam kehidupan bandar.

Zhang Ke, Ketua Pegawai Eksekutif Douyin Group, berkata: “Douyin berharap dapat membawa maklumat, produk dan perkhidmatan yang lebih baik dan lebih pelbagai kepada pengguna melalui kerjasama dengan ele.me. Kami berharap dapat bekerjasama dengan ele.me untuk membantu industri perkhidmatan kehidupan meneroka video. Operasi untuk membantu perniagaan kecil dan sederhana berkembang dengan lebih baik.”

Lihat juga:ByteDance Douyin menafikan khabar angin pengambilalihan Missfresh

Industri perkhidmatan kehidupan seperti katering adalah bahagian penting dalam kehidupan bandar. Kedua-dua pihak bersetuju bahawa kerjasama ini merupakan langkah penting bagi kedua-dua pihak untuk bersama-sama memenuhi keperluan perniagaan digital pedagang, dan juga akan membantu meningkatkan kecekapan operasi kedua-dua pihak.