DP Technology menerima pembiayaan Siri B bernilai AS $10 juta

DP Technology, pemaju platform reka bentuk perindustrian skala mikro, mengumumkan pada hari IsninSelesai pembiayaan Siri B bernilai puluhan juta dolar, yang diketuai bersama oleh Source Code Capital dan Qiming Venture Partners, diikuti oleh pemegang saham sebelumnya termasuk GL Ventures dan Matrix Partners.

Pusingan dana ini akan digunakan terutamanya untuk terus menarik bakat teratas di seluruh industri untuk memperdalam pembinaan platform reka bentuk industri skala mikro dan merealisasikan teknologi yang berkaitan dalam reka bentuk ubat-ubatan dan bahan.

Teknologi DP, yang ditubuhkan pada tahun 2018, memperluas kemampuan teknikal “AI + simulasi molekul” kepada pengiraan mekanik kuantum yang tepat dan cekap dari berbilion atom. Sebagai contoh, syarikat itu memperkenalkan platform pengkomputeran saintifik Lebesgue, platform reka bentuk ubat Hermite, dan platform pengkomputeran dan reka bentuk mikro Bohrium.

Pada masa ini, DP Technology telah bekerjasama dengan banyak syarikat terkemuka dalam bidang perubatan, bahan, tenaga baru, dan lain-lain, dan melalui platform reka bentuk perindustrian skala mikro, ia telah membangun sistem lengkap dari reka bentuk inovatif hingga realisasi industri.

Dalam bidang tenaga baru, Dipu Technology telah mencapai perjanjian kerjasama dengan syarikat gergasi bateri terkemuka China, CATL untuk bersama-sama membangun makmal bersama untuk bersama-sama mengembangkan teknologi canggih dalam bidang tenaga baru dengan pengkomputeran yang lebih efisien untuk mendorong penyelidikan dan pengembangan bahan.

Lihat juga:Pembangun perisian AI Baihai Technology Pakej Sepuluh Ribu YuaN Dari segi pembiayaan

Dalam bidang perubatan, DP Technology telah bekerjasama dengan banyak pelanggan untuk menggabungkan pemodelan fizikal, pengkomputeran AI dan penyelidikan dan pengembangan ubat praklinikal untuk memberikan panduan teori yang lebih tepat kepada penyelidik ubat dan meningkatkan kecekapan pengoptimuman reka bentuk ubat.

Sebelum ini, DP Technologies menyelesaikan pembiayaan Siri A dan memperoleh puluhan juta dolar, yang diketuai oleh GL Ventures, diikuti oleh Matrix Partners dan BioMap. Ia kemudian memperoleh pusingan pra-A yang diketuai oleh Vision Plus Capital dan diikuti oleh Crystal Creek. Syarikat itu juga melengkapkan pusingan malaikat yang diketuai oleh Baidu Ventures, diikuti oleh Will Hunt Capital dan Peakview Capital. Pusingan pembiayaan sebelumnya selesai hanya dalam satu tahun.