EBay membeli pasaran NFT terkemuka KnownOrigin

EBay, peneraju global dalam e-dagang, menghubungkan berjuta-juta penjual dan pembeli di seluruh dunia, memperoleh pasaran token yang tidak dapat diganti (NFT) KnownOrigin.

Ditubuhkan pada tahun 1995 di San Jose, California, eBay adalah salah satu pasaran dalam talian terbesar dan paling dinamik di dunia. Pada tahun 2021, eBay mencapai lebih daripada $87 bilion dalam jumlah barang dagangan. Platform ini mula membenarkan pembelian dan penjualan NFT pada bulan Mei 2021. Pengambilalihan KnownOrigin menandakan langkah penting dalam imajinasi semula yang dipimpin oleh teknologi eBay, mewujudkan era baru pengumpulan digital sebagai destinasi koleksi terbesar di dunia.

Bagi KnownOrigin pula, ia ditubuhkan di Manchester, United Kingdom pada 2018 bagi membolehkan artis dan pengumpul membuat, membeli dan menjual semula NFT menerusi transaksi sokongan blockchain.

Lihat juga:Animoca Brands and Quidd Melancarkan Mint, Membantu Mint dan Bukan Mint

“Kami membuat KnownOrigin untuk memperkasakan pencipta dan pengumpul dengan kemampuan untuk mempamerkan, menjual dan mengumpulkan item digital yang unik dan diperakui,” kata David Moore, pengasas bersama KnownOrigin. “Dengan minat yang semakin meningkat terhadap NFT, kami rasa ini adalah masa yang tepat untuk kami bekerjasama dengan syarikat yang mempunyai pengaruh dan pengalaman eBay. Perkongsian ini akan membantu kami menarik gelombang baru pencipta dan pengumpul NFT”.