Enpower Greentech, syarikat bateri keadaan pepejal, mengumpulkan lebih daripada $20 juta dalam kelas A +

Memperkasakan syarikat inovatif bateri keadaan pepejal LvtecSyarikat itu mengumumkan pada hari Khamis bahawa ia telah mengumpulkan dana $20 juta dalam Siri A + yang diketuai oleh Sequoia China dan Dayone Capital. GAC Capital, BR Capital, Tianqi Capital, dan Niu Li Venture Capital juga turut serta dalam pusingan pembiayaan ini.

Wang itu, yang bertujuan untuk mempercepat perindustrian bateri keadaan pepejal syarikat, mengikuti pembiayaan Siri A lebih dari $20 juta awal tahun ini. Pembiayaan ini terutama digunakan untuk pelaksanaan iterasi produk, pengembangan pasar, dan pembinaan lini produksi.

Enpower Green Technology adalah syarikat inovatif yang memfokuskan pada penyelidikan dan pengembangan dan perindustrian bateri generasi baru seperti bateri logam litium dan bateri keadaan pepejal serta bahan teras mereka. Terdapat pusat R & D dan pembuatan di China, Amerika Syarikat dan Jepun. Enpower Greentech mempunyai pasukan antarabangsa yang terdiri daripada 15 Ph.D. Pemegang di China, Amerika Syarikat dan Jepun dan beberapa pemegang ijazah sarjana yang telah mengumpulkan pengalaman R & D dan industri yang luas dalam industri produk bateri dan berteknologi tinggi.

Enpower Greentech mengambil pasar drone kelas atas sebagai pintu masuk, dan bekerjasama dengan syarikat kereta melalui lelaran proses, pengembangan kapasiti dan pengembangan untuk maju ke pasar bateri tenaga. Syarikat ini sedang berunding dengan sejumlah syarikat kereta untuk bersama-sama mempromosikan pengembangan dan pengeluaran besar-besaran produk bateri kuasa. Syarikat itu mengatakan bahawa ia akan memilih untuk membina kilang sendiri dan bekerjasama dengan syarikat kereta untuk mencapai pengeluaran besar-besaran dan penghantaran produk.

Lihat juga:Syarikat bateri Sunwoda merancang tawaran awam awal di London dan Switzerland

Mengenai kos masa depan bateri logam lithium semua keadaan pepejal, Enpower Lvtai percaya bahawa berbanding dengan bateri lithium-ion cecair ternary, apabila rantaian industri matang, kos BOM akan mempunyai kelebihan sekitar 20% atau 30%, dan kerana proses pengeluaran Dengan pembatalan pautan back-end seperti pengacuan suntikan, masa pengeluaran keseluruhan akan dipendekkan. Oleh itu, dalam keadaan biasa, kos pengeluaran bateri keadaan pepejal akan mempunyai kelebihan.