Evergrande menafikan khabar angin M & A

Mengenai laporan baru-baru ini bahawa Evergrande Automobile akan diambil alih oleh syarikat automotif lain, pada 18 Ogos, Presiden Evergrande Automobile Liu Yongzhuo menjawabMedia domestikSyarikat itu secara aktif memperkenalkan pelabur strategik. Hingga kini, baik pemerintah daerah dan banyak perusahaan yang kuat telah menyatakan minat terhadap Evergrande Automobile, tetapi belum ada penggabungan dan pengambilalihan.

Berita PembersihanDilaporkan pada 17 Ogos bahawa seseorang yang mengetahui perkara itu mendedahkan bahawa Evergrande Automobile mungkin diambil alih oleh syarikat kereta lain. Orang yang mengetahui perkara itu mengatakan bahawa penggabungan itu adalah tindakan pemerintah, dan semua pihak masih buntu.

Lihat juga:Pemasangan kereta Evergrande, kilang Tianjin ditutup

Orang yang biasa dengan perkara itu juga mengatakan bahawa pada masa ini, hanya kilang Tianjin Evergrande Automobile mempunyai kelayakan pengeluaran yang diperlukan, dan syarikat itu hanya menghasilkan kira-kira 200 Hengchi 5 dalam tempoh enam bulan yang lalu.

Dalam hal ini, Liu Yongzhuo mengatakan bahawa penutupan kilang Tianjin adalah khabar angin. Pada masa ini, pengeluaran kilang Tianjin adalah normal, dan pengeluaran besar-besaran Hengchi 5 berjalan dengan teratur. Lebih daripada 1.800 pekerja bekerja di kilang Tianjin untuk memastikan pengeluaran besar-besaran pada bulan September dan penghantaran bermula pada bulan Oktober.

Model pertama Evergrande, Hengchi 5, memulakan pra-penjualan pada 6 Julai dan pra-penjualan dengan niat tinggi pada 1 Ogos, dengan harga 179,000 yuan (26370.45 dolar AS). Deposit pra-penjualan adalah 1,000 yuan, dan pelanggan dengan niat kuat dapat memindahkan 10,000 yuan menjadi 20,000 yuan. Hantar kereta mengikut urutan pesanan pra-penjualan dengan niat tinggi, dan kereta dapat dikembalikan dalam masa 15 hari setelah mengambil kereta.

Hengchi 5 adalah SUV kompak dan model pertama Evergrande Automobile yang dihasilkan secara besar-besaran. Ia diposisikan sebagai SUV elektrik tulen kompak, dilengkapi dengan fungsi pemanduan dibantu di atas L2.5 dan bateri besi fosfat lithium CATL, dengan daya undian 72.8 kWh dan jarak pelayaran 602 kilometer. Dalam mod pengecasan pantas, hanya memerlukan 28 minit untuk mengecas kuasa dari 30% hingga 80%.

Pada 29 Julai, Evergrande mengumumkan bahawa ia telah menerima lebih dari 37,000 pesanan pra-penjualan setakat ini. Evergrande Automobile sebelum ini menyatakan bahawa kumpulan pertama 10,000 kereta baru akan dihantar satu demi satu pada bulan Oktober tahun ini, dan kumpulan pertama 10,000 akan dihantar sebelum suku pertama tahun depan.