GAC Group mengeluarkan teknologi bateri baru

Kumpulan GAC dilancarkan pada hari SelasaBateri besi litium super generasi akan datang, berdasarkan teknologi mikrokristalin.Cailian PressDifahamkan dari orang yang akrab dengan perkara itu bahawa teknologi itu akan dipasang pada model GAC AION terkini seawal tahun depan.

Berbanding dengan sel besi fosfat lithium yang dihasilkan secara besar-besaran di pasaran, bateri besi lithium super dapat meningkatkan ketumpatan tenaga massa sel sebanyak 13.5%, ketumpatan tenaga pukal sebanyak 20%, dan kapasiti suhu rendah -20 ° C sekitar 10%. Bateri besi lithium super boleh dicas dengan cepat hingga lebih dari 2C, dan hayat bateri kuasa dapat melebihi 1.5 juta kilometer.

Teknologi bateri besi lithium super tenaga menyelesaikan masalah kelajuan pengecasan perlahan, kapasiti bateri yang rendah, dan prestasi bateri LiFePO4 yang lemah melalui teknologi selari pelbagai saluran, teknologi penampan tenaga berpotensi katod, dan teknologi rekonstruksi permukaan tindak balas ruang tiga dimensi OCV.

“Ekosistem Sambungan Pemanduan Pintar ADIGO” yang paling biasa di Guangzhou Automobile juga telah berkembang. Peningkatan utama adalah dalam “ADIGO Space Intelligent Cockpit” dan “ADIGO Pilot Intelligent Drive”. Kokpit Space Smart ADiGO telah dinaik taraf dengan pengenalan suara, suara, kandungan ekologi dan penyelesaian landskap.

Mengenai pemanduan pintar ADiGo PILOT, model baru akan dilengkapi dengan sehingga 39 sensor pintar, dan akan merangkumi tiga lidar generasi kedua, perkakasan komunikasi 5G, 6 kamera berketepatan tinggi 8 megapiksel, unit penentuan kedudukan berketepatan tinggi, dll., Yang dapat mencapai liputan kenderaan. Julat pemantauan 200 meter di sekitarnya.

GAC juga melancarkan kereta konsep hidrogen baru SPACE dan seni bina powertrain elektrik baru. Ruang ini direka sebagai MPV, tetapi dengan pintu sayap Falcon yang sangat bergaya.

Lihat juga:GAC AION membina stesen pertukaran kuasa pertama di Guangzhou

GAC juga melancarkan sistem tenaga hidrogen baru, yang terdiri daripada enjin hidrogen 1.5L, dua kelajuan dan dua motor, dan bateri kuasa plug-in. Menurut data yang dikeluarkan oleh GAC, penggunaan hidrogen enjin ini kurang dari atau sama dengan 0,84 kg/100 kilometer, dan telah berjaya beroperasi selama lebih dari 12,000 jam.