Geely akan mengeluarkan kereta konsep yang menyokong sumber tenaga baru yang berbeza tahun ini

Farizon Auto, jenama tenaga baru Geely New Energy Commercial Vehicle Group (GCV), akan menghasilkan trak konsep tahun ini, kata Li Shufu, ketua Zhejiang Geely Holding Group, Khamis. Model ini menyokong tenaga baru dari sumber yang berbeza seperti elektrik tulen (termasuk pertukaran kuasa), hibrid jarak jauh, dan metanol.

Lee juga mengatakan bahawa trak itu menawarkan pengalaman seperti RV kepada pengguna dengan teknologi memandu sendiri dan kokpit mewah.

Menurut laporan, GCV telah merekrut hampir 2,000 jurutera R&D. Dua laluan teknikal utama telah dibentuk: sistem kenderaan komersial bandar dengan sistem kuasa elektrik tulen dan jarak jauh sebagai teras dan sistem kenderaan komersial jalan raya dengan tenaga bersih metanol M100 dan teknologi pengisian dan pertukaran sebagai teras. Produk firma itu melibatkan pelbagai senario kenderaan komersial termasuk trak berat, trak ringan, trak kecil dan mikro, kenderaan logistik van, dan kereta penumpang.

Lihat juga:Geely akan menerbitkan 3.7 bilion yuan saham kepada 10,000 pekerja

DaripadaLaman Web GCVMenunjukkan bahawa syarikat itu ditubuhkan pada tahun 2016 dan beribu pejabat di Hangzhou. Merupakan anak syarikat milik penuh Geely Holding Group. GCV memberi tumpuan kepada R&D, pembuatan, penjualan dan perkhidmatan yang berkaitan dengan kenderaan dan alat ganti komersial tenaga baru.

GCV telah menggunakan tenaga baru dan bersih sebagai strategi sejak awal, dan Farizon Auto hanya menghasilkan kenderaan yang menggunakan tenaga baru dan bersih.

GCV,Geely AutomobileDan Volvo Cars merupakan tiga segmen perniagaan automotif utama Geely Holding Group.