Geely Geometry membuka pra-penjualan model G6 dan M6

26 Ogos,Model Geely Geometry G6 dan M6 debut di Chengdu Auto ShowDan secara rasmi membuka pra-penjualan di seluruh negara. Model baru ini dilengkapi standard dengan kokpit pintar berdasarkan Huawei HarmonyOS.

Julat harga pra-penjualan G6 adalah 152,800 yuan hingga 174,800 yuan (US $22,263 hingga US $25,468), dengan dua versi jarak 480 kilometer dan 620 kilometer. Harga M6 adalah sama, dengan dua versi jarak 450km dan 580km. Geometry G6 adalah sedan manakala M6 adalah SUV. Kedua-dua model ini lebih dekat dari segi gaya reka bentuk luaran dan dalaman.

M6 (Sumber: Geometri)

Bagi penampilan, model G6 geometri mempunyai gril depan tertutup dengan tanda lampu pusat dan kluster cahaya sempit, menjadikan model itu dikenali. Kereta ini juga dilengkapi dengan pemegang pintu tersembunyi khas kenderaan tenaga baru dan roda rintangan angin rendah.

G6 (Sumber: Geometri)

Bahagian dalamannya menggunakan gaya minimalis teknologi, dengan gabungan biru muda dan kelabu muda. Kereta ini juga dilengkapi dengan panel instrumen LCD 10.2 inci penuh, paparan HUD head-up, dan menggunakan pocket shifter, pengecasan radiotelephone, dan lubang penyaman udara tersembunyi.

G6 (Sumber: Geometri)

Perlu diperhatikan bahawa model tenaga baru yang dilengkapi dengan Huawei HarmonyOS pada masa ini berharga lebih dari 300,000 yuan, jadi pasarannya kecil. Tetapi kali ini, Geometry bekerjasama dengan HarmonyOS, Geometry G6 dan M6 akan menjadi satu-satunya produk elektrik tulen yang dilengkapi dengan sistem HarmonyOS di pasaran kereta elektrik tulen dan SUV elektrik tulen di bawah 200,000 yuan.

Lihat juga:Geely Geometry akan menggunakan Huawei HarmonyOS dalam kereta elektrik baru

Di samping itu, data rasmi menunjukkan bahawa Geometri menjual 13,633 unit pada bulan Julai, peningkatan lebih dari 12%. Penjualan kumulatifnya dalam tujuh bulan pertama mencapai 68.114 unit, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 262.6%, dan jumlah penghantarannya berada di kedudukan keenam dalam segmen elektrik tulen.