Great Wall Motors melantik Li Ruifeng sebagai CGO baru

Eksport Media CinaMasa automatikMenurut laporan pada 11 Ogos, ia telah dipelajari dari pelbagai sumber bahawa Li Ruifeng, naib presiden kanan Great Wall Motors dan CEO jenama WEY, akan dinaikkan pangkat menjadi ketua pegawai pertumbuhan untuk mengawasi perniagaan jenama syarikat.

“Lee masih akan memimpin perniagaan WEY, dan ketua eksekutif jenama seperti Haval, Ora dan Tank akan melapor kepada Lee,” kata seorang sumber.

Li menyertai Great Wall Motors pada tahun 2003 dan mempunyai pengalaman pemasaran automotif selama hampir 20 tahun. Semasa perniagaan pemasaran Great Wall Motors, Li memimpin syarikat itu untuk mencapai “penjualan melebihi satu juta” selama empat tahun berturut-turut.

Great Wall Motors ditubuhkan pada tahun 1984 dan memiliki lima jenama utama: Haval, WEY, ORA, trak pikap dan tangki. Ketua Pegawai Eksekutif setiap jenama melaporkan terus kepada Pengerusi Wei Jianjun. Wang Fengying meletak jawatan sebagai pengarah eksekutif syarikat, naib ketua, anggota Jawatankuasa Strategi dan Pembangunan Lestari, dan pengurus besar tahun ini. Wei Jianjun juga secara beransur-ansur beralih dari depan pentas ke belakang tabir.

Wei nampaknya sengaja mengubah metodologi dan gaya pemasaran Great Wall Motors. Menurut orang yang biasa dengan perkara itu, “Wei suka meriah dan menarik. Great Wall Motors memerlukan lebih banyak topik untuk menarik perhatian.” Pada 6 Julai, Li Ruifeng menyiarkan catatan di Weibo, tidak menyetujui “teori arus perdana teknologi jarak jauh” Richard Yu, Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Terminal BG, dan percaya bahawa teknologi hibrid jarak jauh ketinggalan dari konsensus industri.

Sebagai hasil dari perjuangan ini, Li Ruifeng pada awalnya menetapkan citra pribadi seorang juruteknik, yang tepat memenuhi syarat Wei Jianjun untuk “menarik perhatian”.

Lihat juga:Pembuat kereta China Great Wall Motors untuk menghantar kereta baru ke Jerman pada suku keempat

Seseorang yang biasa dengan perkara itu berkata, “Eksekutif Great Wall Motors telah mempelajari syarikat Internet seperti Huawei dan ByteDance dan mempelajari model operasi pasukan mereka.” Perubahan ini dibuat secara dalaman. Salah satu langkahnya adalah pengenalan sistem presiden berputar, yang berasal dari Huawei dan kemudian diadopsi oleh syarikat gergasi Internet seperti Alibaba dan JD.com.