Hampir 20,000 peniaga menggunakan bilik pameran VR Alibaba

Alibaba.com, platform e-dagang B2B perdagangan rentas sempadan Alibaba Group, melancarkan fungsi bilik pameran VR pada bulan Ogos 2021. Eksport Media Cina36krTelah difahami bahawa hampir 20,000 peniaga di platform telah menggunakan perkhidmatan ini untuk membina bilik pameran dalam talian, dengan berkesan mengurangkan lebih daripada 2,000 lawatan kilang luar talian rentas sempadan.

Data menunjukkan bahawa pembeli sederhana dan besar di luar negara menyumbang sekitar 50% pelanggan melayari bilik pameran VR, dan masa melayari telah meningkat tiga kali ganda. Fungsi ini secara automatik membina model ruang tiga dimensi melalui peralatan pengimbasan XR Lab, dan menyediakan pedagang dengan lawatan kilang VR digital dan penyelesaian pemeriksaan produk.

(Sumber gambar: Alibaba.com)

Alibaba.com komited untuk mendorong lebih banyak perusahaan kecil dan sederhana untuk mengembangkan perdagangan rentas sempadan. Pada bulan Mei tahun ini,Ia memperkenalkan langkah-langkah bantuanSeperti jaminan peluang perniagaan, jaminan logistik, jaminan modal dan kewangan, jaminan perkhidmatan dan bakat, merangkumi semua pautan utama e-dagang rentas sempadan. Pada bulan Julai, Alibaba.com melancarkan “Foreign Trade Relief + Plan” untuk menyediakan produk dan perkhidmatan digital pautan penuh di tiga aspek: operasi, perkhidmatan, dan bakat.

Di samping itu, pada awal bulan ini, Wei Ran, seorang pekerja Alibaba yang bertanggungjawab dalam logistik prestasi dan urusan kastam, mendedahkan dalam siaran langsung rasmi bahawa jabatan logistik Alibaba telah mengendalikan lebih dari 26,000 laluan di lebih dari 220 negara dan wilayah di seluruh dunia, mewujudkan pengangkutan multimodal yang cepat melalui laut, darat dan udara., Untuk menyediakan penyelesaian logistik rentas sempadan nasional, tempatan dan perindustrian untuk perusahaan kecil dan sederhana.

Sebagai sebahagian daripadaRancangan “Pelabuhan Digital” yang dicadangkan oleh Alibaba, Perkhidmatan logistik terbuka untuk semua syarikat yang terlibat dalam perdagangan rentas sempadan, dan tidak terhad kepada syarikat anggota Alibaba.com.

Lihat juga:Alibaba Melancarkan Indeks Merentas sempadan Jun