Haro menyelesaikan 300 juta perkongsian perjalanan tunggal dalam tiga tahun

Syarikat perkongsian basikal China Hello Inc mengumumkan pada hari Rabu bahawa sejak perkhidmatan perkongsian perjalanan perintis di 6 bandar termasuk Hangzhou dan Chengdu pada Januari 2019,300 juta pesanan carpooling individu telah selesai, sementara pemilik kenderaan yang disahkan mencapai 18 juta.

Hello Inc mengumumkan bahawa ia akan memulakan operasi percubaan di enam bandar: Shanghai, Guangzhou, Hangzhou, Chengdu, Hefei dan Dongguan pada akhir Januari 2019. Dalam tiga tahun terakhir, jumlah jarak tempuh perkhidmatan carpooling syarikat telah mencapai 20.2 bilion kilometer, mengurangkan pelepasan karbon sekitar 4 juta tan.

Menurut data syarikat, puluhan juta pemeriksaan pengesahan wajah pemilik kereta telah selesai pada tahun 2021, lebih daripada 50,000 pemilik kereta dengan latar belakang yang tidak normal telah dilarang secara kekal, dan lebih daripada 730,000 pengguna dengan identiti yang mencurigakan telah ditolak.

Menurut laman web rasminya, Hello Inc., yang ditubuhkan di Shanghai pada bulan September 2016, bermula dengan menyediakan perkhidmatan basikal bersama dan secara beransur-ansur berkembang menjadi platform perkhidmatan perjalanan dan kehidupan yang pelbagai, menyediakan roda dua bersama, kenderaan bersama, pakej hotel dan penerbangan, dan perkhidmatan pengambilan di kedai.

Pada akhir tahun 2020, perkhidmatan roda dua bersama syarikat telah beroperasi di lebih daripada 400 bandar (termasuk bandar raya daerah) di seluruh negara. Pengguna telah menunggang 24 bilion kilometer, mengurangkan pelepasan karbon sebanyak 667,000 tan. Perkhidmatan carpooling Haro telah merangkumi lebih dari 300 bandar di China, dengan lebih daripada 10 juta pemilik kereta yang disahkan.

Lihat juga:Beijing memasukkan syarikat perkongsian basikal Meituan Bicycle, Haro Travel, dan Didi Bicycle ke dalam sistem kredit pengangkutannya

Di samping itu, syarikat itu juga melancarkan perniagaan penyewaan kereta memandu sendiri, dan platform ini akan menyediakan perkhidmatan penghantaran kereta ke rumah pada 15 Disember 2021. Menurut Hello Inc., pengguna boleh menyewa kereta melalui aplikasi mereka sendiri dengan memilih masa dan tempat yang mereka inginkan. Di samping itu, pengguna dengan skor kredit Zhima 550 atau lebih dapat menyewa kereta tanpa deposit.

Jiang Tao, naib presiden Haro Travel, mengatakan bahawa syarikat itu telah berkomitmen untuk memadankan keperluan pengguna dengan teknologi dengan cekap dengan menyediakan pengguna dengan perkhidmatan carpooling inklusif, hijau, dan rendah karbon.