Huawei melancarkan orang digital maya pertama “Yunsheng”

Huawei mengadakan persidangan Connect pada hari Khamis dengan ucaptama oleh Zhang Pingan, naib presiden kanan Huawei, CEO Huawei Cloud, dan presiden perkhidmatan awan pengguna.

Zhang membincangkanOrang digital maya pertama syarikat itu, yang dipanggil “Yunsheng”,Huawei dibangun berdasarkan jalur produksi konten digital, melalui pemodelan otomatis berbasis AI, berbasis suara AI, dan percepatan rendering AI. Dia baru saja bergabung dengan Huawei sebagai pekerja baru, kata syarikat itu.

(Sumber gambar: Weibo)

Di tempat kejadian, Zhang juga berinteraksi dengan Yunsheng.

Huawei kemudian membuka akaun Weibo untuk orang digital maya. Dia menulis: “Halo semua, saya Yunsheng dan saya baru saja bergabung dengan Huawei. Saya sangat berbesar hati berada di pentas yang sama dengan presiden hari ini untuk merealisasikan impian kehidupan digital saya di Huawei. Adakah anda gembira dengan prestasi saya hari ini?”

Maklumat orang ramai menunjukkan bahawa Huawei Cloud ditubuhkan pada tahun 2005 dan berafiliasi dengan Huawei, sebuah syarikat telekomunikasi terkemuka di China. Ia memfokuskan pada penyelidikan teknikal dan pengembangan ekologi dalam bidang pengkomputeran awan, dan berkomitmen untuk menyediakan pengguna dengan perkhidmatan infrastruktur pengkomputeran awan sehenti.

Lihat juga:Huawei mengeluarkan telefon bimbit siri Nova 9

Xu Zhijun, ketua berputar Huawei, mengatakan bahawa Huawei Cloud telah mengumpulkan lebih daripada 2.3 juta pemaju, lebih daripada 14,000 rakan perunding dan lebih daripada 6,000 rakan teknologi, serta lebih daripada 4,500 produk di pasaran awan. Di peringkat global, HUAWEI CLOUD melayani pelanggan di lebih 170 negara. Laporan Gartner 2020 menunjukkan bahawa ia adalah awan yang paling pesat berkembang di pasaran IaaS dan telah berkembang menjadi penyedia perkhidmatan awan kedua terbesar di China dan lima teratas di dunia.