Huawei menguji Aplikasi Petal Travel Taxi

Huawei yang berpangkalan di Shenzhen telah melancarkanAplikasi teksi “Petal Travel”4 Julai. Platform digital ini menghimpunkan penyedia teksi berkualiti di seluruh negara untuk menyediakan perkhidmatan mobiliti kepada pengguna.

Petal Travel kini menawarkan perkhidmatan di Beijing, Shenzhen dan Nanjing, dan Huawei mengatakan akan terus memperluas liputannya. Ia memerlukan sambungan internet peranti, rangkaian, operasi aplikasi, lokasi, pesanan dan maklumat akaun untuk menyediakan perkhidmatan teksi bersepadu.

Halaman aplikasi menunjukkan bahawa ia menggunakan Peta Petal dan dilancarkan oleh Huawei untuk pengguna luar negara pada bulan Oktober 2020. Pada bulan Disember tahun lalu, Huawei melancarkan peta petal di dalam kereta dan membuat debut model AITO M5.

Kereta itu, yang dikeluarkan pada 4 Julai, membawa peta petal. Syarikat itu mengatakan bahawa platform peta menyediakan aliran tugas navigasi silang dan perkongsian lokasi yang mudah, dan menyediakan maklumat navigasi di mana-mana, digabungkan dengan fungsi praktikal seperti skrin berpecah pintar dan hubungan penyaman udara. Bawa pengalaman navigasi pintar baru kepada pemilik kereta.

Dalam mod navigasi, Peta Petal dengan bijak mengesyorkan laluan optimum berdasarkan keadaan jalan masa nyata, seperti keutamaan lebuh raya, keutamaan jalan utama, kelajuan maksimum, dan mengelakkan kesesakan. Semasa memandu di persimpangan atau jalan layang yang kompleks, peta kelopak juga memperbesar persimpangan untuk mengelakkan jalan yang salah. Huawei mengatakan bahawa kadar penggunaan bulanan Petal Maps oleh pemilik kereta setinggi 93.1%, yang lebih tinggi daripada purata industri.

Lihat juga:Projek “Honghu” Didi didedahkan, menarik 90 syarikat penghantaran kereta dalam talian

Menurut data operasi penghantaran kereta dalam talian yang dikeluarkan oleh Kementerian Pengangkutan China, platform interaksi maklumat pengawasan kereta dalam talian menerima sejumlah 527 juta pesanan pada bulan Mei, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 10.7%. Di antara 10 platform penyampaian kereta dalam talian teratas dari segi jumlah pesanan, 8 platform telah meningkatkan pesanan mereka dari tahun ke tahun. Antaranya, pesanan perjalanan T3 meningkat paling ketara.