Hutan Yuanqi melancarkan minuman berperisa cola tanpa gula

Gergasi minuman China Genki Forest merancang untuk melancarkan minuman berperisa cola tanpa gula, menurut orang yang biasa dengan perkara itu36kr21 Julai. Minuman baru telah lulus ujian dalaman akhir dan akan mula dijual seawal awal bulan Ogos, dan dijadualkan tiba lebih awal di platform e-dagang.

Barisan perniagaan, yang diketuai oleh pengasas bersama Lu Jiao, menubuhkan pasukan pembangunan produk baru bebas yang diberi nama “YYDS”. “YYDS” adalah kata kunci Internet Cina yang bermaksud “Tuhan Abadi”. Ia digunakan untuk menggambarkan sesuatu atau seseorang yang anda cintai, dan tidak ada yang dapat menandinginya.

Langkah itu menandakan bahawa pendatang baru minuman akan bersaing dengan barisan produk teratas Coca-Cola dan Pepsi. Dua syarikat gergasi terakhir memasuki pasaran China masing-masing pada tahun 1979 dan 1981, dan telah lama menguasai sebahagian besar pasaran produk berkarbonat global.

Berbanding dengan siri cola tanpa gula Coca-Cola dan Pepsi, minuman cola tanpa gula yang baru dilancarkan oleh Yuanqi Forest mempunyai dua fokus penyelidikan dan pembangunan utama. Yang pertama adalah melakukan “pengurangan” ramuan untuk menghilangkan bahan pengawet makanan seperti natrium benzoat dan kalium sorbate. Kedua, ia menggunakan bahan mentah yang diekstrak secara semula jadi dan bukannya bahan tambahan kimia. Sebagai contoh, ia menggunakan kafein semula jadi dan alkohol gula erythrocyte sebagai ganti aspartam, acesulfame dan pemanis gula tiruan yang lain.

Hutan Yuanqi telah merancang untuk memasuki pasaran ini untuk masa yang lama. Menurut orang yang disebutkan di atas yang mengetahui masalah ini, secara dalaman, projek ini ditubuhkan untuk penyelidikan dan pengembangan seawal tahun 2019. Walau bagaimanapun, kemajuan awal tidak lancar, dan kakitangan R&D berubah untuk sementara waktu. Satu masalah utama ialah bagaimana untuk membuang bahan tambahan kimia tanpa menjejaskan rasa dan tekstur.

Pengeluaran barisan pengeluaran asid karbonik steril dalaman adalah kunci kepada produk ini. Pada bulan Oktober tahun lalu, Yuanqi Forest mengumumkan bahawa produk berkarbonatnya tidak akan lagi menambah bahan pengawet kimia seperti natrium benzoat dan kalium sorbate. Sebelum mereka, hanya Nongfu Spring dan Huiyuan yang mempunyai barisan pengeluaran pengisian aseptik di negara ini.

Lihat juga:Pendapatan jenama minuman Yuanqi Forest pada suku pertama meningkat 50% tahun ke tahun

Yuanqi Forest nampaknya tidak mempunyai harapan yang tinggi untuk produk ini. Menurut orang yang mengetahui masalah ini, Yuanqi Forest mempunyai mentaliti “cubalah” terhadap produk ini. Pengasasnya Tang Binsen bahkan menyatakan secara dalaman bahawa ini adalah “produk dengan kebarangkalian kegagalan yang tinggi.”

Minuman berperisa Coke baru ini diharapkan dapat dijual di kedai e-dagang utama, dan rancangan susulan akan dibuat berdasarkan reaksi pasaran. Tidak ada rancangan yang jelas untuk saluran pengedaran luar talian.