InfStones, syarikat infrastruktur Web3, menerima dana baru $66 juta

InfStones, penyedia infrastruktur blockchain globalPusingan baru $66 juta diumumkan pada hari Rabu, yang diketuai oleh SoftBank Vision Fund 2 dan GGV Capital, dengan penyertaan INCE Capital, 10T Fund, SNZ Holding dan A&T Capital.

Wang itu akan digunakan untuk pengembangan dan pertumbuhan yang dipercepat di seluruh perusahaan. InfStones mengumpulkan $33 juta dalam pembiayaan Siri B pada bulan Februari, menjadikan jumlah pembiayaan syarikat sejak penubuhannya menjadi lebih dari $100 juta. Dengan pusingan pembiayaan terbarunya, InfStones kini mendekati status unicorn.

“Visi kami adalah untuk menyediakan persekitaran Web3 yang kukuh dan mudah digunakan untuk membina dunia yang lebih telus dan pintar,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Infstones Shi Zhenwu. “Kami berhasrat untuk mendorong penggunaan aplikasi Web3 yang terdesentralisasi secara global dengan cepat”.

InfStones telah terbukti menjadi penyedia infrastruktur platform-sebagai-perkhidmatan (PaaS) yang paling komprehensif dalam blockchain, terus dipercayai oleh institusi blockchain untuk menyediakan perkhidmatan infrastruktur yang tiada tandingannya kepada inovator Web3 di seluruh dunia dan menyokong lebih daripada 10,000 nod dalam senarai blockchain yang berkembang pesat.

Lihat juga:Binance Labs menutup dana $500 juta untuk blockchain, Web3 dan teknologi membina nilai

“Infstones menyediakan lapisan infrastruktur untuk era Web3, menyediakan platform pengurusan nod dan pertaruhan peringkat perusahaan yang membolehkan pelanggan terlibat dalam Web3 dan DeFi tanpa rasa sakit,” kata Dennis Chang, rakan pengurusan SoftBank Investment Advisors. “Kami gembira dapat bekerjasama dengan pasukan InfStones untuk menyokong misi mereka untuk mendorong inovasi Web3”.