Jabatan rasmi Tianjin memanggil platform menaiki kenderaan termasuk Didi untuk berhenti merekrut kenderaan yang tidak patuh

6 jabatan kerajaan Tianjin termasuk Biro Pengangkutan Jalan Tianjin, Pejabat Pengurusan Ruang Siber Tianjin, dan Suruhanjaya Pengawasan Pasar Perbandaran,Temu ramah bersama dengan 8 platform menaiki kenderaanPada hari Rabu, termasuk Didi Chuxing, T3 Chuxing, Meituan, tergesa-gesa Chuxing, dll.

Dalam wawancara pada hari Rabu, jabatan tersebut mengeluarkan syarat khusus sebagai tindak balas terhadap masalah seperti pendaftaran dan kawalan yang lemah, pengiriman pesanan haram, dan promosi diskaun dalam operasi perniagaan Tianjin Shunfeng.

Arahkan semua platform untuk berhenti merekrut kenderaan dan pemandu yang tidak patuh, dan enggan mendaftarkan pemandu dan kenderaan yang tidak dapat memberikan lesen. Selanjutnya, peraturan harga setiap platform harus ditetapkan sesuai dengan biaya produksi dan operasi, penawaran dan permintaan pasar, dan kemudian disampaikan dengan jelas kepada masyarakat. Syarikat penumpang juga harus memastikan pemandu mendapat rehat yang betul dan memperoleh pendapatan yang berpatutan.

Selain mematuhi undang-undang dan peraturan nasional yang relevan mengenai perlindungan informasi pribadi, keamanan data, dan persyaratan pencegahan dan pengendalian wabak, platform pengiriman kereta diminta untuk memuat naik informasi yang benar, tepat, dan lengkap ke departemen pengawasan pentadbiran.

Lihat juga:Tujuh agensi negara China melakukan tinjauan keselamatan siber di platform teksi Didi

Platform mengatakan bahawa mereka akan mengenal pasti potensi risiko berdasarkan masalah yang dibincangkan dalam wawancara persidangan dan menangani masalah tersebut dalam operasi.

1 September,Pengawal selia Beijing memanggil wawancara dengan 11 syarikat Shunfeng, termasuk Didi Chuxing, Shouqi, dll., Memerlukan mereka untuk memperbaiki masalah operasi haram dan tingkah laku yang mengganggu pesanan pasaran.