JHeTech, yang diketuai oleh Xiaomi, mengambil puluhan juta yuan dalam pusingan pembiayaan A ++

Penyedia modul LED automotif yang berpangkalan di Shanghai, Jiejie Technology (JHETECH) mengumumkan pada 22 JulaiPusingan pembiayaan A ++ berjumlah puluhan juta yuan telah selesaiPusingan pelaburan ini diketuai oleh Pengurusan Dana Pelaburan Industri Hubei Xiaomi Yangtze River, dan pemegang saham keluar syarikat Baidu Venture Capital terus meningkat.

Dana yang baru ditambahkan terutama bertujuan untuk digunakan untuk pelaburan dalam projek pengembangan dan penjualan dan perolehan modal kerja setelah pengembangan dan penjualan. Pada bulan Disember 2021, JHETECH menyelesaikan pusingan pembiayaan A + bernilai puluhan juta yuan, yang diketuai oleh Baidu Venture Capital dan diikuti oleh Shanghai Zhangjiang Technology Venture Capital.

Ditubuhkan pada tahun 2011, JHETECH adalah penyedia penyelesaian sistem modul LED automotif, yang terutama terlibat dalam perniagaan lampu automotif digital dan pintar. Produk utama syarikat adalah modul optik dan unit kawalan elektronik (ECU), menyediakan pelanggan dengan satu set lengkap perisian elektronik dan penyelesaian seni bina perkakasan untuk lampu automotif.

Seawal tahun 2018, syarikat itu melancarkan produk pengeluaran besar-besaran Chase Optical mikrokontroler, yang mula mengembangkan pengawal domain optik untuk kenderaan. Dengan menanamkan kawalan cip MCU dan mengintegrasikan CAN/LIN, produk lampu pintarnya telah mula terbentuk. Produk ini akan diadopsi oleh model Xiaopeng Motors dan BYD pada tahun 2020.

Lihat juga:Xiaomi melabur dalam Inlefei Semiconductor

Sekarang, JHETECH menggunakan pengaturcaraan perisian sebagai teras dan kawalan pelbagai saluran sebagai kaedah kawalan, yang dapat mengawal cahaya dan kegelapan setiap manik LED dengan tepat, sehingga membentuk kesan lampu yang berbeza. Produk ini telah dipasang di Xiaopeng P7 dan mempunyai fungsi OTA. Ia boleh memuat turun kesan lampu kereta baru dari jauh melalui aplikasi telefon pintar atau konsol kereta.

Produk modul lampu kereta pintar syarikat telah mencapai aplikasi kilang berskala besar dan pengeluaran besar-besaran, dan telah diadopsi oleh lebih dari 20 model lebih dari 10 syarikat kereta termasuk Xiaopeng, BYD, dan GAC AION. Dianggarkan bahawa jumlah kenderaan yang membawa produk ini mencapai berjuta-juta setiap tahun. Di samping itu, syarikat ini sedang mengembangkan produk lampu kereta pintar baru, termasuk penyelesaian lampu kereta piksel tinggi, dan panel OLED interaktif kelas automotif.