Konfigurasi telefon pintar permainan baru Black Shark bocor

Weibo dijuluki “Informan Industri Teknologi China”Stesen sembang digital“Pendedahan pada hari Rabu mengatakan bahawa jenama telefon pintar permainan Blackshark sedang membina produk baru. Namun, akaun itu juga mengatakan bahawa telefon pintar Blackshark baru mungkin tidak akan dilancarkan dalam waktu dekat kerana chipset Snapdragon 8 Gen 2 akan datang.

Blogger mengatakan bahawa mesin baru akan dilengkapi dengan skrin lurus slot tunggal FHD + OLED 6,67 inci dengan kadar penyegaran yang sangat tinggi. Di bahagian belakang akan ada kamera tiga sama ada 64MP atau 108MP. Telefon pintar ini akan dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 8 + Gen1 dan akan menggunakan teknologi SSD baru. Ia akan menyokong pengecasan pantas 120W dengan bateri 4790mAh. Ia juga dijangka mempunyai paparan Force Touch, motor paksi X, dan pembesar suara berkembar simetri.

Pada akhir bulan Mac tahun ini, Black Shark 5, Black Shark 5 Pro dan Black Shark 5 RS mula dijual. Black Shark 5 dilengkapi dengan Snapdragon 870 SoC, kamera utama 64MP belakang, kamera sudut ultra lebar 13MP dan lensa makro 2MP. Black Shark 5 Pro dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 1 SoC, dilengkapi dengan kamera utama 108MP, kamera sudut ultra lebar 13MP dan kamera makro telefoto 5MP.

Lihat juga:Tencent dilaporkan meninggalkan pemerolehan Black Shark

Dengan kadar persampelan sentuhan ultra tinggi 720Hz pada skrin, Black Shark 5 Pro menggunakan penyelesaian sentuhan baru untuk membina semula seni bina algoritma sentuhan, meningkatkan daya pengkomputeran sebanyak 20% dan kelajuan tindak balas sebanyak 15%.

Dari segi sistem penyimpanan yang dipadankan dengan SoC, Black Shark 5 Pro dilengkapi dengan Disk Array System 2.0, yang mengoptimumkan urutan dan kemampuan membaca dan menulis secara rawak melalui seni bina sistem cakera RAID. Sistem tatasusunan cakera 2.0 meningkatkan prestasi membaca dan menulis model masing-masing sebanyak 124.5% dan 83%.