Kuaishou Alliance melancarkan “2021 Super Partners Plan” untuk menyokong firma pakatan

Pada persidangan ekologi pada hari Selasa, Kuaishou Alliance, yang dikendalikan oleh platform video pendek China Kuaishou, melancarkan “2021 Super Partners Program”, mengundang rakan kongsi merentas industri seperti alat, permainan, maklumat video, dan novel untuk menikmati puluhan bilion yuan. Sokongan kewangan dan peluang pelaburan pilihan.

Kuaishou Alliance agak bebas daripada produk utama Kuaishou. Mengenai peranannya, Ma Hongbin, naib presiden kanan syarikat, mengatakan, “Ekosistem cepat berkembang dengan sihat, dan pakatan itu dapat menyediakan kumpulan lalu lintas tanpa had untuk memenuhi keperluan pelanggan dan meningkatkan pendapatan pelanggan. Usaha bersama kami dan rakan kongsi akan membantu membangun lebih banyak lagi Ekologi pemasaran pintar terus meningkatkan daya saing teras di era baru.”

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, semakin banyak pengiklan telah memilih untuk bekerjasama dengan Kuaishou. Oleh kerana skala pelanggan terus berkembang, ekosistem perniagaan Kuaishou memerlukan lebih banyak rakan kongsi untuk campur tangan. Ma berkata Kuaishou Alliance akan melancarkan perkhidmatan baru dan dasar yang lebih baik untuk membantu rakan kongsi berkembang lebih cepat.

Lihat juga:Pendapatan laporan kewangan Kuaishou melonjak, dan laporan kewangan e-dagang meningkat untuk pertama kalinya sejak IPO besar

Bai Xiaohang, pengarah pengiklanan Kuaishou Alliance, percaya bahawa berdasarkan skala pengguna syarikat yang besar, produk inovatif, penyelesaian minimalis, kandungan yang luas dan sebilangan besar pemaju, pakatan itu akan menyumbang kepada peningkatan kecekapan penukaran tunai, nilai jenama dan pemasaran rakan kongsi. sumbangan.

Kuaishou juga mengumumkan lima dasar utama untuk merangsang pemaju aplikasi. Sebagai contoh, nisbah ganjaran maksimum untuk menaik taraf APP akan mencapai 10%.

Pada pandangan Kuaishou, perkembangan pesat teknologi video pendek dan siaran langsung telah mendorong industri perikatan ke gelombang ketiga perubahan besar. Berdasarkan konsep VaaS (video sebagai perkhidmatan), Kuaishou Alliance menggunakan video pendek sebagai teras untuk membina portfolio perkhidmatan lengkap.

Kuaishou Alliance memberi tumpuan kepada tiga perniagaan berkaitan kandungan utama yang membolehkan pemaju meningkatkan kepatuhan pengguna, pengiklanan dan e-dagang, dan membantu pemaju mendapatkan manfaat ketara daripada lalu lintas pengguna.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, industri video pendek dan siaran langsung telah berkembang dengan pesat, menarik sejumlah besar pengiklan.

Sebagai tambahan kepada aplikasi komunikasi seperti WeChat, pengguna sering menghabiskan paling banyak masa menonton video pendek setiap hari. “Laporan Trend Pemasaran Digital China 2020” menunjukkan bahawa ketika perhatian pengguna beralih, hampir 70% pengiklan menyedari bahawa aplikasi video pendek akan menjadi sasaran utama mereka.

“Kuaishou Alliance mempunyai empat kelebihan teras: sokongan teknikal yang kuat, kemampuan VaaS terkemuka, pelbagai saluran pengembalian dan perkhidmatan yang disesuaikan,” kata Wang Shuaimin, ketua syarikat permulaan.

Berdasarkan model pengiklanan, kandungan dan e-dagang bersepadu, Kuaishou Alliance akan membantu penggunanya dengan tepat menyempitkan khalayak sasaran mereka dan menyediakan video yang mereka mungkin lebih berminat.

Pada tahun 2020, Kuaishou Alliance akan merangkumi 29 industri peringkat pertama, 116 segmen perniagaan, dan lebih daripada 500 juta pengguna aktif setiap hari. Menjadi daya penggerak penting untuk pembangunan Kuaishou. Pada masa akan datang, ia berharap dapat bekerjasama dengan ribuan pemaju untuk mencapai kerjasama terbuka dan menang-menang.