Luckin Coffee mempromosikan rancangan penyusunan semula, dan beberapa tujuan bertahap telah selesai

Syarikat Kopi Luckin.Penerbitan laporan ketigaPelikuidasi sementara bersama menyerahkan laporan ke Mahkamah Agung Kepulauan Cayman pada Selasa malam, menunjukkan bahawa rancangan penyusunan semula keseluruhan syarikat berjalan dengan teratur dan telah mencapai beberapa tujuan bertahap.

Syarikat itu menyatakan bahawa ia telah memenuhi kewajiban pendedahannya dan telah mengeluarkan laporan kewangan 2019 yang diaudit. Syarikat akan mengeluarkan laporan kewangan tahunan 2020 secepat mungkin.

Menurut laporan, Luckin Coffee telah menandatanganiPerjanjian Sokongan Penyusunan Semula (RSA)Dengan pemegang bon boleh tukar, mereka memperoleh pusingan pembiayaan baru daripada pemegang saham syarikat, dan menyelesaikan prosedur kelulusan yang dicadangkan oleh pengawal selia China untuk memenuhi syarat penyusunan semula yang diperlukan dengan mengurangkan jumlah modal berdaftar.

Laporan itu juga menunjukkan bahawa pelikuidasi sementara bersama dan Luckin Coffee secara aktif berkomunikasi dengan litigator luar negara yang mewakili pelabur yang sebelumnya dan kini memegang Resit Depositori Amerika (ADR) untuk mencapai penyelesaian.

Menurut laporan itu, sebahagiannya disebabkan oleh penambahan produk bernilai tambah, pendapatan dan keuntungan bersih Luckin Coffee telah menunjukkan pertumbuhan yang kuat, sementara operasi keseluruhan syarikat telah bertambah baik.

JumlahKedai Kopi LuckinSehingga 30 Jun 2021, ia mencapai 5,259, termasuk 4,018 kedai yang dikendalikan sendiri dan 1,241 kedai yang dikendalikan bersama, dengan jumlah pelanggan   Lebih 75 juta. Siri kelapa mentah yang baru dilancarkan sahaja menjual lebih daripada 10 juta pesanan pada bulan Jun.

Pada 31 Julai 2021, tunai dan setara tunai Luckin Coffee yang tidak terhad mencapai AS $775.8 juta.

Di masa depan, Luckin Coffee akan terus mempromosikan rancangan penyusunan semula dan akan bertujuan untuk pertumbuhan perniagaan yang berterusan dan stabil.

Lihat juga:Diwarnai skandal penipuan, Luckin Coffee mencari jalan keluar

Laporan kewangan 2019 yang diaudit yang dikeluarkan semula oleh Luckin Coffee pada petang 30 Jun tahun ini menunjukkan bahawa pendapatan operasi syarikat pada tahun 2019 adalah 3.025 bilion yuan (AS $468 juta), peningkatan tahun ke tahun sebanyak 260%. Kerugian bersih syarikat dalam tempoh tersebut adalah 3.161 bilion yuan, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 95%.