Microsoft melancarkan penyelesaian automotif dan mobiliti di China

Microsoft melancarkan penyelesaian holistik untuk industri automotif dan mudah alih28 Ogos di WNEVC. Penyelesaian ini didasarkan pada teknologi pintar awan dan pintar Microsoft, dan mencapai inovasi utama dalam dua bidang pemanduan autonomi dan kokpit pintar. Dan digabungkan dengan kemampuan keselamatan Microsoft dari China ke dunia dan sistem pensijilan pematuhan yang luas, ia membantu syarikat industri automotif untuk globalisasi dengan cekap, selamat dan patuh.

(Kredit gambar: Microsoft)

Di WNEVC, Hou Yang, naib presiden kanan Microsoft dan ketua dan CEO Microsoft Greater China, mengatakan: “China adalah pengeluar kenderaan terbesar di dunia, mempunyai pasaran kenderaan terbesar di dunia, dan saat ini merupakan pasaran kenderaan tenaga baru yang paling penting di dunia. Satu. Sebagai syarikat teknologi global, Microsoft terus mengembangkan industri automotif dan menyokong transformasi digital industri automotif. Pelancaran penyelesaian keseluruhan untuk sektor automotif dan mudah alih akan menggunakan perkhidmatan awan pintar dan pintar pintar global Microsoft, serta jaminan keselamatan dan pematuhan yang dapat memenuhi pasaran China dan pasaran global, untuk membantu syarikat automotif China menjadi global dan mempromosikan autonomi Peningkatan inovatif pemanduan dan kokpit pintar. “

Untuk pengembangan pemanduan autonomi, Microsoft telah membuat penyelesaian sokongan pengembangan pemanduan autonomi lengkap dari hujung ke hujung untuk mengembangkan gelung data tertutup untuk pemanduan autonomi. Penyelesaian ini didasarkan pada Microsoft Smart Cloud dan platform pengkomputeran berprestasi tinggi. Ia akan membantu pemaju mengimport dan menganalisis sejumlah besar data, melatih dan mensimulasikan data, dan akhirnya membina model AI dan mengesahkan kelayakan. Rakan ekologi automotif Microsoft merangkumi komponen dan teknologi simulasi kejuruteraan, simulasi dan pengesahan pemanduan autonomi, peta elektronik navigasi dan bidang lain, dan akan menyediakan syarikat automotif dengan pemadanan sumber dan sokongan perkhidmatan pelbagai industri dan pelbagai peringkat.

Lihat juga:Microsoft dan Xiaopeng Motors bekerjasama untuk melengkapkan kereta dengan bantuan pemandu “vokal”

Dalam senario kokpit pintar, Microsoft melancarkan penyelesaian dialog suara pintar berdasarkan platform asas semantik suara dan seni bina data. Penyelesaian ini membolehkan pengguna mengalami pengalaman interaksi kokpit yang lebih pintar. Penyelesaian ini menyokong lebih dari 70 bahasa dan 140 bahasa dan dialek serantau, memberikan liputan global, dan menyokong suara rangkaian neural lintas bahasa yang disesuaikan sepenuhnya untuk mencapai pengembangan dan penyebaran yang cepat, aplikasi lintas peranti, dan lintas senario.

Dari segi pematuhan keselamatan, dilaporkan bahawa Microsoft mempunyai lebih dari 100 pensijilan pematuhan global dan pelaburan keselamatan tahunan lebih dari AS $1 bilion untuk membantu memastikan bahawa syarikat kereta memenuhi keperluan keselamatan data, seperti GDPR, dalam proses mengembangkan perniagaan global mereka.