MiHoYo Memperkenalkan HoYoverse, Jenama Meta-Universe

Syarikat permainan video yang berpangkalan di Shanghai MiHoYo mengumumkan pada hari IsninPelancaran jenama baru bernama “Hoyoverse”,Menurut laman web rasmi syarikat baru itu, ia bertujuan untuk mencipta dan menawarkan pengalaman dunia maya yang mengasyikkan kepada pemain di seluruh dunia melalui pelbagai perkhidmatan hiburan.

MiHoYo menyatakan bahawa penubuhan HoYoverse mencerminkan pelaburannya yang berterusan dalam memberikan pengalaman hiburan yang mengasyikkan kepada pemain di seluruh dunia melalui kandungan berkualiti dan pelbagai.

“Misi kami untuk membina HoYoverse adalah untuk mewujudkan dunia maya yang luas dan didorong oleh kandungan yang menggabungkan permainan, anime, dan pelbagai jenis hiburan lain untuk memberikan tahap kebebasan dan perendaman yang tinggi kepada pemain,” kata Hao Yu Tsai, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif HoYoverse.

“Kami akan terus fokus pada strategi operasi jangka panjang, penyelidikan teknologi yang berterusan dan inovasi dalam pelbagai bidang termasuk kecerdasan buatan, pengkomputeran awan dan pembinaan saluran paip untuk memastikan kandungan yang cukup dibuat untuk memenuhi harapan pemain global untuk pengalaman dunia maya,” tambah Tsai.

Lihat juga:Sensing Tower: 34 pengeluar permainan mudah alih China memasuki 100 teratas dengan pendapatan terbesar

Menurut pengumuman itu, HoYoverse akan memperluas tanggungjawab produksi kandungan, penyelidikan teknikal dan penerbitannya melalui operasinya di Montreal, Los Angeles, Singapura, Tokyo dan Seoul.

Ditubuhkan pada tahun 2012, MiHoYo melancarkan permainan seperti True God Impact, Hiroi Impact 3, dan Tears of Themis, yang menjadi popular di seluruh dunia. Di samping itu, syarikat itu juga memperkenalkan pelbagai kandungan hiburan, termasuk pelakon maya Lumi, aplikasi desktop N0va, animasi, komik, novel dan lagu.