MobiDrop menerima kira-kira 100 juta yuan dalam pusingan pembiayaan A +

MobiDrop, sebuah syarikat permulaan bioteknologi yang beribu pejabat di wilayah Zhejiang, China, mengumumkan pada 25 JulaiSelesai pusingan pembiayaan A + bernilai hampir 100 juta yuan (AS $14.8 juta)Pembiayaan ini diketuai oleh LYFE Capital, dan pemegang saham Source Code Capital yang ada dan pemerintah tempatan membimbing entiti Yunxiang Fund untuk mengikuti pelaburan tersebut.

Mobidrop sebelumnya menerima 150 juta yuan dalam pembiayaan Siri A dari Huagai Medical Yangtze River Delta Early Fund, Source Code Capital, dan Proxima Venture Capital pada bulan Ogos 2021.

Tujuan utama penggalangan dana ini adalah untuk memperluas saluran R&D produk sel tunggal firma, dengan giat mempromosikan R&D dan promosi Mobimicrobe ™, platform genomik sel tunggal mikroba throughput tinggi yang unik di dunia, dan mempromosikan R&D produk, pengeluaran, pengkomersialan dan pengembangan pasaran. Syarikat berusaha untuk mempercepat penciptaan ekosistem sel tunggal yang pelbagai dan cekap.

Lihat juga:Semikonduktor Corineon melengkapkan pusingan pembiayaan Pra-A

Sejak ditubuhkan pada tahun 2018, MobiDrop telah berkomitmen untuk inovasi dan pengembangan teknologi mikrofluidik dan penjujukan sel tunggal. Dua barisan produk penjujukan sel tunggal dan PCR digital telah dibina, dan teknologi utama seperti mikrofluidik, penjujukan, biokimia, pembangunan perkakasan, dan bioteknologi telah dibangunkan. MobiDrop memajukan beberapa saluran paip, termasuk produk transkrip sel tunggal, dan mempunyai lebih daripada 15 projek yang sedang dijalankan.

Penyelesaian transkrip sel tunggal throughput tinggi MobiNova-100 adalah projek utama syarikat. Ia termasuk sistem pembinaan perpustakaan penjujukan sel tunggal MobiNova-100, reagen dan cip perpustakaan transkripsi sel tunggal MobiCube, dan perisian analisis biologi MobiVision. Teknologi ini boleh digunakan dalam banyak bidang seperti penyelidikan sains hayat, biopsi cecair, dan diagnosis yang disertakan.