Muzik dan pudina JVR mencipta ruang meta-kosmik bertema Jay Chou

Penyanyi-penulis lagu Taiwan Jay Chou dan JVR Music, label hiburan muzik yang ditubuhkannya bersama Wenshan Fang dan Zijun Yang pada tahun 2007, telah melihat meta-alam semesta muzik. Menurut pengumuman yang dikeluarkan oleh JVR Music pada 29 Ogos,Ia akan bekerjasama dengan platform koleksi digital Mints untuk menghasilkan meta-alam semesta muzik untuk demo terhad Jay Chou.

29 Ogos,Stesen media streaming Cina BSecara eksklusif mengeluarkan wawancara VCR Jay mengenai demo terhadnya. Mendengarkan “Sunny Sky”,” Blue and White Porcelain”, “Stranded” dan “Love Before BC”, Jay berkongsi kisah kreatif di sebalik lagu itu. Dia pertama kali mengeluarkan demo “New York Metro” yang siap 18 tahun yang lalu tetapi tidak pernah dikeluarkan.

Pada akhir VCR, JVR Music menyatakan bahawa ia akan menggunakan teknologi blockchain untuk mengubah Demo Jay Chou ini menjadi karya seni dengan nilai koleksi.

“Ini adalah kali pertama dan mungkin satu-satunya masa kami berkongsi demo Jay Chou, mereka bukan hanya muzik, tetapi juga sebahagian daripada sejarah muzik pop China. Ciptaan ini tidak ternilai pada masa itu dan tidak dapat diganti sekarang. Berkat teknologi blockchain, sekarang kita dapat mengubah demo ini menjadi karya seni unik dengan nilai koleksi “, kata JR Yang, yang mendirikan JVR Music bersama Jay Chou dan Fang Wenshan.

DaripadaRuang kosmik metaDicipta bersama oleh JVR Music dan Mints, ia terdiri daripada lima demo yang dipilih oleh Jay. Satu-satunya bukti yang diperlukan untuk memasuki ruang adalah untuk mempunyai tiga tahap “kunci digital yang boleh dikumpulkan” klasik, jarang dan legenda.

Untuk mendapatkan kunci digital, peminat mesti membelanjakan wang sebenar untuk kotak mainan misteri hardcover dan kotak mainan misteri terhad. Kotak mainan misteri hardcover 20 yuan ($2.90) masing-masing mengandungi satu kunci, sementara kotak mainan misteri terhad 499 yuan ($72.40) masing-masing mengandungi dua kunci.

Lihat juga:NFT Mingguan: Masa Depan Inovasi Meta-Universe China

Pada masa ini di aplikasi Mint, anda boleh membeli kotak mainan misteri hardcover 20 yuan, dan pemain juga boleh menggunakan watak maya mereka untuk memasuki ruang JVR Music.

JVR Music mempunyai rancangan untuk melelong koleksi digital demo kereta bawah tanah New York pada masa akan datang dan menyumbangkan hasilnya untuk kebaikan awam.