Naib Presiden Eksekutif: Tencent tidak menghasilkan kenderaan

Tang Daosen, naib presiden eksekutif kanan syarikat gergasi teknologi China Tencent dan presiden Yunhe Intelligent Industry Group, berkata pada pelancaran produk perjalanan pintar yang diadakan pada hari JumaatTencent tidak mengeluarkan kenderaan, dan mengatakan bahawa syarikat itu bertekad untuk menjadi pembantu digital untuk syarikat kereta. Dia menunjukkan bahawa semua hubungan perniagaan dalam rantai industri automotif mempercepat penggunaan infrastruktur awan. Melalui awan untuk membuka R&D automotif, pemasaran, perkhidmatan pengguna, operasi dan pautan lain, nilai data dapat diterokai dan produktiviti baru dapat diciptakan.

Tong sekali lagi menjelaskan kedudukan Tencent dalam industri automotif: “Kami akan memberi tumpuan kepada kekuatan kami sendiri, menyediakan infrastruktur digital dengan awan sebagai teras, memberikan sepenuh nilai kepada nilai sambungan, dan mengambil bahagian dalam peningkatan digital pautan penuh syarikat automotif, untuk membantu rakan kongsi meningkatkan tindak balas mereka terhadap industri baru. Ketahanan perubahan dan cabaran baru akan mewujudkan pengalaman yang lebih baik bagi pengguna.”

Tencent juga mengumumkanPeningkatan strategi “integrasi awan kereta”Dan melancarkan penyelesaian awan sehenti yang disesuaikan untuk industri kereta pintar-Tencent Smart Car Cloud, dan penyelesaian keselamatan kereta bersepadu Tencent yang merangkumi semua aspek awan.

Lihat juga:Tencent melancarkan produk neutral karbon untuk sektor tenaga

Tencent akan menubuhkan zon awan kereta pintar di Shanghai, platform awan proprietari pertama di industri yang dibina khusus untuk pemanduan autonomi dan kereta pintar. Untuk tujuan ini, Tencent memberi tumpuan kepada melabur sumber dan pasukan pakar untuk pembinaan berterusan.

Data menunjukkan bahawa lebih daripada 100 syarikat kereta dan syarikat teknologi perjalanan arus perdana telah memilih perkhidmatan awan perjalanan pintar Tencent, dan lebih daripada 35 syarikat kereta telah melamar produk kokpit pintar Tencent. Firma ini telah memperkenalkan lebih daripada 600 rakan industri untuk membuat penyelesaian inovatif bersama dan bersama-sama memberikan perkhidmatan yang lebih baik untuk industri automotif.

Di samping itu, persidangan pelancaran produk baru ini dihoskan oleh Tencent Digital People Xiaotian, yang berasal dari Tencent Cloud Small and Micro Digital People dan Tencent AI Interactive Team, berdasarkan generasi baru teknologi interaksi manusia-komputer multi-modal. Dalam adegan kokpit pintar, manusia digital juga dapat bertindak sebagai pembantu suara dalam kenderaan, menjadikan pengguna pengalaman interaktif pintar yang lebih hangat dan mesra pengguna.