NewBanker, penyedia penyelesaian digital untuk pengurusan kekayaan, melengkapkan pembiayaan Siri C

NewBanker, penyedia penyelesaian digital untuk pengurusan kekayaanDiumumkan pada 24 Ogos bahawa ia telah memperoleh pembiayaan dari sebuah syarikat di bawah CICC Capital, dengan Yuanhe Capital sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Dengan peningkatan pesat institusi pengurusan aset seperti penyelesaian digital untuk perniagaan pengurusan kekayaan dan dana awam, NewBanker, yang ditubuhkan pada tahun 2016, akhirnya memasuki tahap operasi yang menguntungkan dan pertumbuhan skala. Ia telah mengumpulkan puluhan juta dolar dalam pelaburan dari banyak modal teroka seperti Jingwei Venture Capital, Genesis Capital, dan Atlas Capital.

Pembiayaan terkini akan memberi tumpuan kepada pembinaan pusat R & D di Beijing dan Chengdu, sambil menyediakan syarikat dana dan rakan kongsi mereka dengan sokongan operasi termasuk alat, kandungan dan ekuiti.

Pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Li Qinghao mengatakan bahawa bermula dari rantaian industri pengurusan kekayaan, syarikat telah memilih strategi tiga langkah “melayani rumah dana, rumah dana menjangkau pengedar, dan akhirnya membantu rumah dana berhubung dengan pengedar”. Pada masa ini, syarikat dengan cepat memasuki pemasaran digital dalam industri pengurusan aset, membuat sejumlah kes penanda aras dalam perbankan, sekuriti, penjualan dana dan industri lain. Pada separuh pertama tahun 2022, NewBanker terus mengekalkan pertumbuhan tahun ke tahun sebanyak 300%.

Dari perspektif institusi pengurusan aset, NewBanker akan menyediakan seni bina perniagaan dan penyelesaian teknikal yang sistematik berdasarkan aplikasi perniagaan teras seperti saluran, institusi, e-dagang, perkhidmatan pelanggan, dan perunding pelaburan.

NewBanker akan memberikan penyelesaian dari perspektif bank, amanah, sekuriti, insurans dan institusi pengurusan kekayaan lain dalam operasi pelanggan yang disempurnakan, digitalisasi kerja pengurus akaun, laman penjualan pengurus akaun, dan pembinaan platform pemasaran pengurusan kekayaan.

Lihat juga:Syarikat analisis permainan Thinking Data menerima pembiayaan pusingan C + 100 juta yuan

NewBanker akan berpeluang untuk secara beransur-ansur membangun ekosistem industri pengurusan kekayaan yang lebih cekap dan adil sambil membantu pelanggan mencapai digitalisasi yang lebih baik.