OnePlus melancarkan fon kepala berwayar Nord di India

Pada 27 Ogos,OnePlus melancarkan fon kepala berwayar Nord di India, hanya berwarna hitam dan mempunyai reka bentuk Bullet Wireless Z.

Fon kepala berwayar OnePlus Nord menggunakan pemacu dinamik 9.2mm, rongga suara 0.42ml untuk audio yang lebih besar dan berani, bicu audio 3.5mm dan tiga pasang hujung silikon yang boleh ditukar ganti. Walaupun tidak ada pembatalan bunyi aktif (ANC), tiga hujung silikon dalam pakej dapat memberikan pengalaman pengasingan bunyi pasif hingga tahap tertentu.

OnePlus Nord Wired Headphone (Kredit gambar: OnePlus)

Setiap fon kepala mempunyai magnet yang melekat bersama untuk mudah dibawa dan berfungsi sebagai kawalan audio yang mudah. Pengguna boleh menyahkompresi mereka untuk bermain atau mengeditnya untuk menjeda.

Fon kepala menyokong IPX4 kalis air dan tahan debu. Beratnya 15 gram, harganya 799 rupee India ($9,99) dan akan tersedia pada 1 September.

OnePlus Nord Wired Headphone (Kredit gambar: OnePlus)

OnePlus kini telah melancarkan tiga fon kepala di India, termasuk fon kepala tanpa wayar Nord Buds pada bulan April dan fon kepala tanpa wayar Nord Buds CE pada bulan Ogos. Yang terakhir ini juga tidak menyokong pengurangan kebisingan aktif, tetapi dilengkapi dengan pengurangan kebisingan AI untuk format AAC dan format SBC.

Lihat juga:OnePlus mengeluarkan fon kepala tanpa wayar Nord Buds CE di India

MenurutData bagi IDCPada suku kedua 2022, 23.9 juta peranti boleh pakai dihantar di pasaran India, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 113%. Fon kepala TWS menyumbang separuh daripada penghantaran fon kepala, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 187.4%. OnePlus menduduki tempat ketiga dalam kategori keseluruhan yang boleh dipakai, dengan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 129.7%. Ia masih sangat tertumpu kepada produk anting-anting, menduduki tempat kedua dalam kategori dengan bahagian 11.9 peratus dan kelima dalam kategori TWS.