Pelancaran telefon pintar Huawei Nova 10 Series ditangguhkan, kata sumber

HUAWEI mengumumkan barisan telefon pintar baharu Nova 10 pada akhir bulan lalu. Sebelum ini dicadangkanKoleksi ini akan tersedia untuk pengguna pada bulan Jun, tetapi menurutBerita terkini dari blogger industri teknologi terkenal di China, kini pelancarannya akan ditangguhkan sehingga awal bulan Julai.

HUAWEI Nova 10 hebat dalam fotografi potret, hebat dalam swafoto dan main balik foto serta menawarkan skema warna baru. Dua model baru dari keluarga Huawei Nova 10 sebelumnya telah disetujui oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China. Kedua-dua model 4G ini mempunyai pensijilan 3C dan sesuai dengan dua kod “NCO-AL00” dan “GLA-AL00” pada maklumat rangkaian. Versi standard menyokong pengecasan pantas 66W, sementara Huawei Nova 10 Pro mempunyai pengecasan pantas 100W.

Bagi parameter, Huawei Nova 10 dilaporkan dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 778G dan Huawei Nova 10 Pro dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 7 Gen1. Snapdragon 7 Gen1 dihasilkan menggunakan proses 4nm dan terdiri daripada empat teras besar Cortex A710 dan empat teras kecil Cortex A510 dengan GPU Adreno 662.

Lihat juga:Qualcomm mengeluarkan Snapdragon 8 Plus Gen 1 dan Snapdragon 7 Gen 1

Blogger yang menggunakan nama pengguna Weibo ‘ShangZhang Shi Guantongxue’ itu juga berkata, jam pintar baharu, Huawei Watch Fit 2 dijangka dilancarkan serentak dengan sistem operasi mudah alih Harmony OS 3.0.