Pembangun CAE Supreium menerima pembiayaan Siri A hampir 100 juta yuan

Supreium, pemaju perisian perindustrian yang berpangkalan di Beijing, mengumumkanTelah menerima hampir 100 juta yuan (AS $14.96 juta) pusingan pembiayaan A dan A +Pelabur utama adalah IDG dan Sequoia China, diikuti oleh AAMA Fund, Mizuki Tsinghua dan Fangxin Capital. Dana baru ini digunakan terutamanya untuk memperluaskan pelaburan R & D, mempercepat pembangunan produk baru, merekrut bakat R & D, dan mempercepat pemasaran dan pembinaan jenama.

Ditubuhkan pada tahun 2016, Supreium memfokuskan pada penyelidikan dan aplikasi kejuruteraan berbantukan komputer dan reka bentuk perindustrian pintar, secara bebas mengembangkan pemecah algoritma yang mendasari, dan menyediakan simulasi awan pintar asli awan dan perkhidmatan reka bentuk pintar.

Penyelesaian teras CAE dari platform pengkomputeran awan simulasi die-casting “SARES” digunakan pada superkomputer. Pengguna boleh log masuk ke platform dari jauh melalui penyemak imbas untuk mengakses perkhidmatan simulasi CAE dalam talian. Pengiraan CAE berasaskan SaaS dengan ketara mengurangkan perolehan, kos penyelenggaraan, dan ambang penggunaan pengguna perusahaan, dan membantu syarikat pembuatan meningkatkan keupayaan reka bentuk simulasi CAE mereka.

Lihat juga:Syarikat perisian industri UniVista melebihi 110 juta yuan dalam pembiayaan Pra-A

Supreium juga membangunkan sistem perisian pengenalan kecacatan automatik yang dipanggil “SARES-ADR”. Algoritma pintar digunakan dalam bidang ujian tidak merosakkan. Sistem ini digabungkan dengan sistem pencitraan sinar-X atau CT industri di barisan pengeluaran untuk memantau dan secara automatik mengenal pasti dan menandakan kecacatan produk dalam proses pengeluaran dalam masa nyata, mewujudkan perpustakaan model digital tiga dimensi, dan memberikan sokongan data untuk reka bentuk berikutnya, pengoptimuman proses dan pembuatan keputusan yang cerdas.

Di samping itu, aplikasi reka bentuk pintarnya “SupreDesign” secara automatik dapat menyelesaikan reka bentuk pintu acuan die-casting, pelari dan sistem penyejukan, sangat mengurangkan pergantungan proses reka bentuk pada pengalaman dan mencapai standardisasi.