Pembangun cip Unicore Communications menjalin kerjasama ekologi dengan Nvidia

Unicore Communications, Inc., pembuat cip bersepadu yang berpusat di China, mengumumkan pada hari JumaatModul kedudukan Sistem Satelit Navigasi Global (GNSS) telah disesuaikan dengan platform pengkomputeran NVIDIA Gitson AIIni menyediakan persekitaran pengembangan aplikasi yang stabil, cekap dan mudah untuk robot autonomi dan aplikasi industri yang berkaitan berdasarkan kedudukan yang tepat.

Mesin autonomi mempunyai “otak” digital yang maju yang dapat melaksanakan tugas dengan bijak dalam persekitarannya sesuai dengan arahan yang relevan. Sebagai rakan kongsi ekologi Nvidia Autonomous Machine Systems, Unicore Communications, Inc., dapat menyediakan data GNSS berketepatan tinggi untuk mesin autonomi.

Modul penentuan kedudukan GNSS asas seperti UM982 Unicore Communications, bekerjasama dengan platform NVIDIA Jetson, mewujudkan gabungan pelbagai sumber, merealisasikan pemprosesan gabungan pelbagai sumber data yang dikumpulkan, dan memperoleh maklumat koordinat kedudukan yang tepat. Unicore Communications, Inc. juga akan menyediakan persekitaran pengembangan kit pengembangan perisian (SDK) untuk pelbagai versi sistem operasi robot (ROS), dengan berkesan memendekkan kitaran R&D dan menurunkan ambang untuk pengembangan robot secara bebas dalam industri yang berbeza.

Sebaliknya, NVIDIA Gitzo AGX Orin sesuai untuk pengembangan dan aplikasi pelbagai mesin generasi akan datang, kekuatan pengkomputeran 275TOPS, ukuran kecil, penggunaan kuasa rendah, sumber perisian tumpukan penuh dan ekosistem yang komprehensif, sehingga membantu pengguna mempercepat pengembangan.

Lihat juga:BYD Auto akan menggunakan platform Nvidia pada tahun 2023

Robot autopilot berkelajuan rendah dan sederhana boleh digunakan untuk banyak senario, seperti senario bandar, yang memerlukan ketepatan kedudukan dan kebolehpercayaan robot autopilot yang sangat tinggi. Modul UM982 didasarkan pada cip bersepadu baseband frekuensi radio frekuensi penuh sistem Nebulas IV yang dikembangkan secara bebas oleh Unicore Communications, Inc., dan mempunyai prestasi kedudukan dan orientasi yang sangat baik dalam senario yang kompleks.

Dengan pemberdayaan teknologi pintar yang muncul seperti AI, penggunaan mesin autonomi menjadi semakin meluas. Pada masa yang sama, persekitaran aplikasi secara beransur-ansur berpindah dari persekitaran tertutup yang asal ke luar. Produk GNSS berdasarkan kedudukan dan masa yang tepat adalah seperti sistem deria robot pintar. Mereka menyediakan sistem robot dengan maklumat kedudukan dan masa berketepatan tinggi sepanjang hari dan semua cuaca, dan secara beransur-ansur menjadi bahagian yang sangat diperlukan dari robot mudah alih autonomi.