Pembangun infrastruktur data Timeplus memastikan pembiayaan peringkat benih

Platform infrastruktur analisis data masa nyata TimePlusDengan data media streaming sebagai terasnya, ia mengumumkan pada 8 Julai bahawa ia telah menyelesaikan pusingan pembiayaan utama yang diketuai oleh GL Ventures. Pelabur bersama dan penasihat pakar lain termasuk Jeremy Kranz, ketua GIC Technology Investment Group, dan Rory Sexton, bekas naib presiden kanan Apple, antara lain.

Ditubuhkan pada akhir November 2021, Timeplus menyediakan platform infrastruktur data generasi baru dengan fokus pada analisis data streaming. Pengasas TimePlus Wang Ting mengatakan bahawa dari perspektif trend industri, data masa nyata yang diwakili oleh tingkah laku IoT/mesin, tingkah laku aplikasi, dan tingkah laku interaktif mempunyai kadar pertumbuhan terpantas.

Gartner juga meramalkan bahawa lebih daripada 50% aplikasi perusahaan memerlukan keupayaan analisis data masa nyata untuk meningkatkan kecekapan operasi. Pada masa yang sama, kadar penggunaan data sebenar secara keseluruhan kurang dari 5%, dan kadar penggunaan data masa nyata lebih rendah, yang bermaksud potensi pertumbuhan yang signifikan.

Pasukan pengasas TimePlus membawa lebih dari 15 tahun pengalaman praktikal dalam industri perisian. Berdasarkan amalan kejuruteraan dan inovasi teknologi selama bertahun-tahun, mereka telah membuat platform analisis data aliran asli awan yang dapat membantu perusahaan mencapai ketangkasan perniagaan yang lebih tinggi.

Wang Ting memperkenalkan bahawa infrastruktur data streaming dapat membantu syarikat menggunakan data streaming dengan lebih baik dalam pemantauan logistik, pembuatan pintar, penipuan kewangan masa nyata, pemasaran masa nyata, dan pemantauan kereta pintar. Timeplus secara rasmi mengeluarkan versi beta produknya, menarik pelbagai pelanggan dan rakan kongsi di seluruh dunia.

Lihat juga:Flagchip, syarikat cip pengawal automatik, menerima pembiayaan Siri B

Wang Ting mengatakan bahawa syarikat akan memberi tumpuan kepada pasaran global seperti Eropah dan Amerika Syarikat pada peringkat seterusnya. Pada masa ini, ia mempunyai pelanggan dalam kewangan, rantaian bekalan, Internet industri dan industri lain. Di samping itu, syarikat ini juga mempunyai pasukan R&D di China dan merekrut anggota baru untuk bergabung.