Penyedia PaaS IoT Dudu Huandian menyelesaikan pembiayaan 40 juta yuan

Dudu Huandian, penyedia perkhidmatan PaaS untuk Internet of Things, baru-baru ini menyelesaikan dua pusingan pembiayaan, berjumlah 40 juta yuan ($5.95 juta). Duan Liping mengetuai pelaburan, diikuti oleh Lu Xiaochen dari PreIPO Capital.

Ditubuhkan pada tahun 2018, Dudu Huandian adalah syarikat inovatif yang mengintegrasikan pengembangan dan reka bentuk perisian dan perkakasan IoT, dan operasi jenama. Ia juga merupakan syarikat domestik pertama yang menyediakan perkhidmatan PaaS untuk pertukaran bateri komuniti yang selamat untuk basikal elektrik. Berkomitmen untuk mewujudkan gaya hidup perjalanan pertukaran basikal elektrik yang selamat, selesa dan bergaya.

Melalui IoT, Dudu Huandian menyatukan basikal elektrik, bateri, dan kabinet pertukaran bateri untuk membuat platform pertukaran bateri selamat domestik pertama untuk komuniti basikal elektrik dengan penyelesaian perisian dan perkakasan berganda.

Dari segi prestasi perkakasan, Dudu Ring Power mengesan data sel dalam masa nyata melalui platform awan pintarnya. Ia juga menggunakan bateri litium berprestasi tinggi dan sistem pengurusan bateri BMS yang dikembangkan sendiri, yang sangat meningkatkan jangka hayat dan keselamatan bateri, dan menyedari “penggantian bateri dalam satu minit dan menunggang sejauh 100 batu”. Di samping itu, fungsi kedudukan 5G Beidou dapat mencegah kecurian basikal elektrik dengan berkesan.

Lihat juga:AkuSense Terima Pembiayaan Siri A + Hampir $10 Juta

Sejak awal operasi percubaan awal, Dudu Huandian telah memperluas rangkaiannya ke lebih dari 1,200 gerai di pelbagai komuniti di Shenzhen, dengan lebih dari 8,000 anggota berdaftar, dan rata-rata lebih dari 2,000 pengisian elektrik sehari.

Hingga kini, Dudu Huandian telah memperluas kabinet pertukaran bateri dan bateri boleh dicas semula bersama ke lebih dari 30 negara dan wilayah di seluruh dunia. Platform SaaS bateri boleh dicas semula yang dikembangkan sendiri telah melayani lebih dari 100 jenama, dengan pangsa pasar 80%, melayani lebih dari 60 juta pengguna, dan jumlah transaksi kumulatif lebih dari 200 juta yuan.

Di masa depan, Dudu Huandian akan terus mengembangkan teknologi seperti struktur mekanikal, IoT, peralatan terbina dalam, dan perkhidmatan awan berdasarkan produk seperti kabinet pertukaran basikal elektrik dan bateri boleh dicas semula bersama. Matlamat syarikat adalah untuk berkembang menjadi penyedia perkhidmatan pertukaran kuasa dan perjalanan bersepadu global.