Persidangan IQiyi Adventure Dream VR dijadualkan pada 1 Disember

Hari ini,IQiyi mengumumkan pelancaran mesin all-in-one VR baru-Adventure Dream. Pelancaran akan berlangsung pada 1 Disember. VR baru mempunyai konfigurasi arus perdana Qualcomm XR2 dan 6DOF dan akan menonjolkan ciri permainan.

Dari namanya, Adventure Dream berbeza dengan skema penamaan bernombor sebelumnya, seperti Adventure 1, 2 dan 3.

Kurang dari 100 hari yang lalu, iQiyi melancarkan produk VR terbarunya “Adventure 3”, yang juga menyoroti pengalaman permainan. Peranti ini mendapat ulasan yang baik dari pengguna dan berprestasi lebih baik daripada yang dijangkakan, berkat konfigurasi utamanya dan banyak butik permainan. Adventure Dream masih menampilkan platform Qualcomm XR2, yang juga terdapat dalam Adventure 3.

Dari segi ingatan, Adventure Dream menampilkan 8G + 128G, yang berjalan lancar untuk permainan VR arus perdana semasa. Dari segi operasi, Adventure Dream mengikuti penyelesaian teknologi interaktif 6DOF VR visi komputer “Adventure Chasing Light” yang dikembangkan sendiri, yang dapat mencapai kedudukan tepat tahap milimeter dengan hanya sedikit kelewatan.

Lihat juga:IQiyi Intelligent Release VR All-in-One Adventure 3

Pada masa yang sama, Adventure Dream akan disediakan dengan pendahulunya   Permainan butik dari genre yang sama dan untuk keperluan hiburan seisi keluarga. Terdapat permainan klasik seperti “Arizona Sunshine”,” PCIO Neo “dan” Mercenaries 2: The Rise of the Silicon “yang tetap popular di kalangan pemain profesional VR, serta permainan bergaya seperti” Music Matrixt “dan” Street Dance “untuk golongan muda. Barisan permainan juga merangkumi permainan untuk interaksi ibu bapa-anak seperti “Rabbi: Party”,” Magic Garden”, dan “TrainerVR”.

IQUT Future Cinema 2.0 terbina dalam Adventure Dream menyediakan pengguna dengan skrin gergasi 2,000 inci, bersamaan dengan 80 skrin TV. Menyokong gambar HDR, Dolby Atmos, dan teknologi peningkatan kualiti gambar AI, semuanya memberi pengguna pengalaman menonton yang terbaik.