Platform e-dagang SaaS Shoplazza mencapai perjanjian dengan Payoneer

Baru-baru ini, platform e-dagang SaaS terkemukaShoplazza mencapai perjanjian kerjasama strategik dengan Payoneer, sebuah syarikat fintech yang memberi tenaga kepada industri pembayaran global dan pertumbuhan ekonomi baru.

Ditubuhkan di Amerika Syarikat pada tahun 2005, Payoneer menyediakan perkhidmatan pemprosesan pembayaran DTC (Direct-to Consumer) kepada lebih daripada 360,000 peniaga. Pedagang kedai akan mempunyai akses langsung ke pembayaran Payoneer, memproses koleksi dan pembayaran dari pelanggan di seluruh dunia sambil mengintegrasikan aliran pendapatan mereka.

Payoneer Checkout disesuaikan untuk pedagang e-dagang dalam talian dan bertujuan untuk mewujudkan pengalaman yang komprehensif. Dengan mengintegrasikan semua wang yang dikumpulkan oleh pedagang dalam pemasaran dan saluran langsung mereka ke dalam akaun berbilang mata wang Payoneer, pedagang dapat menguruskan akaun mereka yang perlu dibayar, memperoleh kecairan, dan menggunakan dana tersebut untuk perbelanjaan operasi seperti yuran iklan digital.

Nagesh Devata, naib presiden kanan APAC Payoneer, membincangkan perkembangan ini: “Penjual e-dagang rentas sempadan perlu memastikan bahawa mereka dapat menyediakan pembeli dari seluruh dunia dengan kaedah pembayaran di tempat yang semudah berbelanja di peruncit tempatan. Kerjasama dengan Shoplazza ini menyoroti pakatan yang kuat antara Payoneer dan penganjur e-dagang terkemuka di dunia”.

Lihat juga:Platform SaaS e-dagang Shoplazza menyelesaikan pembiayaan C1 bernilai AS $150 juta

Shoplazza didedikasikan untuk menyediakan pelbagai jenis dan saiz jenama dengan penyelesaian lengkap untuk mengendalikan, memasarkan dan menguruskan kedai dalam talian. Penyelesaian dan penerimaan dan pembayaran pertukaran asing memainkan peranan penting dalam operasi harian e-dagang rentas sempadan. Memandangkan ini, kerjasama strategik antara Shoplazza dan Payoneer akan dapat menyediakan kaedah penyelesaian pelbagai mata wang untuk pedagang Shoplazza. Kerjasama ini juga akan menjimatkan kos pedagang melalui kadar pertukaran keutamaan, proses penyelesaian yang mudah dan pengurusan akaun bersatu.